Förnedringen

”Det är pinsamt – givetvis ska vi skämmas”

FOTBOLL

MALMÖ

Här är den nya bilden av Malmö FF i allsvenskan.

0–6 hemma mot IFK Göteborg i går.

– Det är pinsamt. Givetvis ska vi skämmas och be alla som kom hit om ursäkt, säger Olof Persson, mittbacken.

Foto: BILDBYRÅN
MMF:S OCH FEDELS FIASKO Jonnie Fedel kan inte tro att det är sant. MFF-målvakten släppte sex skott förbi sig. Det som skulle bli ett toppmöte blev en ren och skär utklassning.

Årets inledande festföreställningar känns plötsligt långt borta.

– I de tre första matcherna jobbade vi som ett lag. Alla hjälpte varandra hela tiden. Nu gör vi inte det längre utan kör en och en, säger Olof Persson.

Förra året förlorade MFF med 1–6 borta mot Djurgården i superettan. Gårdagens fiasko känns betydligt värre eftersom den kommer direkt efter de svaga insatserna mot Häcken och AIK (i cupen).

Lagkaptenen: Bottenär nådd

– Botten är nådd. Men vi är fortfarande trea i serien och det blir inte sämre än så här. Nästa match kommer Zlatan tillbaka så det är kanske inte helt hopplöst, säger Olof Persson och tittar ner i golvet.

– Vi måste inse allvaret, säger Georg Persson, MFF:s vice ordförande när han lämnar Malmö stadion.

Många MFF-ledare såg bekymrade ut och det har de all anledning till.

MFF:s spelsätt är ingen överraskning längre för något lag.

Utan ett kreativt mittfält finns ingen möjlighet att utnyttja kraften i all den offensiva talang som verkligen finns i truppen.

Svensson räddningen?

Hasse Borg erkände efter matchen mot AIK att han funderat på att ge Elfsborg ett bud på Anders Svensson, vilket skulle rädda Boråsklubbens ansträngda ekonomi.

Som läget utvecklas nu vore det snarast tjänstefel att inte försöka att utnyttja pengarna från försäljningen av Zlatan Ibrahimovic till en för svenska förhållanden ovanligt aggressiv brandskattning av en konkurrent.

Till söndagens match mot Örebro får MFF klara sig utan de utvisade försvararna Mikael Roth och Daniel Majstorovic. Det är ändå ett mindre problem eftersom det finns så många defensivt säkra alternativ i truppen. Det är en spelmotor som Malmö skriker efter.

Stefan Alfelt