Berg och dalbana för Halmstad

FOTBOLL

HALMSTAD

Varannandagslaget Halmstads BK fortsätter att leta efter fjolårets mästarform.

Vass anfallsfotboll varvas med tafatt och stillastående spel.

Efter seger senast mot IFK Norrköping blev det följaktligen 0-1 (0-1) mot Örgryte när förlustnollan hemma på Örjans vall sprack.

- Det känns som vi står och stampar på samma fläck och inte kommer någonstans. Och i takt med att vi inte kommer igång har vissa spelare tappat både form och självförtroende, sade tränaren Tom Prahl bekymrat.

Därför ville han heller inte höra några spekulationer kring en eventuell toppstrid.

- Inte när vi ligger närmare botten än toppen. Först måste vi hitta ett spel, en aggressivitet och en stabilitet som varar från match till match.

Varken spel, aggressivitet och stabilitet fanns heller i hemmalaget under en sällsynt blek första halvlek.

Segt Halmstad

Örgryte tog ledningen i den 43:e minuten när laget utnyttjade ett snabbt inkast och Christian Hemberg lika snyggt som effektivt mötte Magnus Källander framspelning på halvvolley.

Visserligen hade en Öis-are räddat på mållinjen efter en hörna signerad Tommy Jönsson och Robert Andersson haft ett vasst skott som Dick Last med stor möda klarat. Men Örgryte skar annars skickligt av Halmstads passningsvägar på mitten.

Några rockader i uppställningen skulle få fart på Halmstad efter paus.

Var det tänkt.

Men inte förrän under de sista tio minuterna sattes Dick Last, förutom en trippelräddning mot en fri Stefan Selakovic, på några större prov. Det var då han fenomenalt handparerade Robert Anderssons flygande nick.

Då hade Emil Jensen i hemmalaget räddat på mållinjen efter nick av Valter Tomaz Jr.

Spelade handboll

- Vi var väl mer värda att vinna senast mot Göteborg (0-2) än här. Men desto skönare att göra det när det gällde att sätta de få tillfällen som bjöds, konstaterade Örgrytes tränare Erik Hamrén.

Hamrén fick på slutet se domaren Jonas Hagberg, Kristinehamn, ta över huvudrollen. Dels när han blundade för en knuff bakifrån på Robert Andersson, men framför allt när han och assisterande domaren missade när en Öis-are spelade handboll i slutminuten.

- Solklar hands, men utanför straffområdet, ansåg Hamrén.

Halmstadtränaren Tom Prahl var besviken över domarmissen.

- Det var identisk situation i fjol när Michael Svensson mot Gais nickade in bollen, men linjemannen gick in och, helt korrekt visade det sig, underkände målet.

- Därför måste man ha civilkurage och gripa in när man ser situationen för det gjorde han, påpekade Tom Prahl med det lite uppgivna tillägget:

- Fast den frisparken hade vi väl skjutit i muren - den också.

TT