Nu har Helsingborgs guldjakt dragit igång

Nanne Bergstrand: Vi är på väg mot en ny dimension inom svensk fotboll

FOTBOLL

HELSINGBORG

Pang och pang igen.

Hans Eklund skjuter mål på mål och gör någon sorts skott i luften-målgest som symbol för fyrverkeriet.

Det lär bli mycket pang-pang framöver. För nu är Helsingborg precis så bra som man trodde att laget skulle bli i år. Allsvenskans storfavorit har kommit igång.

Foto: Thomas Johansson
Hans Eklund - tvåmålsskytt i går.

- Just nu är det ett väldigt bra passningsspel som kännetecknar oss. Vi försöker att eftersträva en ny dimension i svensk fotboll och det är vi på väg att lyckas med, säger tränaren Nanne Bergstrand.

Det är lätt att tycka att AIK gjorde en usel insats på Olympia och sen dra slutsatsen att AIK är ett lag på väg mot en kris.

Förmodligen var sanningen att Helsingborg just nu är ett lag som är lite av i en klass för sig.

- Grunden är ett mycket bra försvarsspel. Sen är vi väldigt tacksamma över att ha tre forwards av mycket hög klass. När Hasse Eklund eller Alvaro tappar i kvalitet vet vi att Rade Prica går in och ersätter, säger Nanne Bergstrand.

Jätteräddning av Sven Andersson

Det var fullt av toppar i HIF mot AIK.

Målvakten Sven Andersson som mest hade rutingöra fram tills han tvingades till en jätteräddning på Nebojsa Novakovic hårda välplacerade närskott.

Försvaret med bollskicklige Jesper Jansson och brytningssäkre Jozo Matovac.

Björn Johansen och Michael Hansson var strålande på mittfältet.

Äter annorlunda - orkar mycket mer

Hansson petades under hela försäsongen när Mattias Lindström sågs som den nye kantspelaren till vänster. Nu gör Micke Hansson ständiga toppmatcher.

- Jag har inte längre en så låg lägstanivå som tidigare. I fjol tog jag bara slut helt plötsligt men efter säsongen upptäcktes att jag var allergisk mot mjölkprodukter. Nu äter jag annorlunda och orkar mycket mer, säger Micke Hansson.

HIF:s mittfält dominerade totalt

Helsingborgs mittfält dominerade totalt mot AIK vilket gav anfallarna Hans Eklund och Alvaro Santos ytor och tid för att skapa chanser.

- Om jag gjort två mål och vi förlorat hade det inte betytt något. Nu vinner vi matchen och tar tre poäng, det är det enda viktiga, säger Alvaro som var framspelaren två gånger om.

- Alvaro Santos gör kanonjobb bägge gångerna och jag får kompensera bristande snabbhet med speluppfattning, säger Hans Eklund som förklaring till sitt ryck i skytteligan.

Därför blir Helsingborg ett guldlag

Stefan Alfelt