Skönspel av Djurgården

Inför storpublik på Råsunda

FOTBOLL

STOCKHOLM (TT)

Nästjumbon i allsvenskan, Djurgården, bjöd upp till skönspel i Stocksholmsderbyt mot Hammarby.

Järnkaminerna vann med Hammarbys eget vapen - snabbhet och teknik - och 2-0 (0-0) var i underkant.

Storpubliken på Råsunda, drygt 24 000, fick se en mycket underhållande fotbollsmatch.

Djurgården hade ett mycket stort spelövertag, framför allt tack vare att man ägde mittfältet och kom fram väldigt enkelt på vänsterkanten.

Hammarbymittfältet däremot var segt och långsamt.

Djurgårdenanfallet med Stefan Bärlin, Jones Kusi-Asare och Abgar Barsom hade lekstuga - men vägde något lätt just precis framför mål.

Satte fjärde läget

Stefan Bärlin missade tre klara målchanser i första halvlek men fick en för snäv vinkel, sköt förbi målet längs med mållinjen och fick se Hammarbyförsvararen Patrik Gerrbrandt klara på mållinjen.

- Men det var bara att fortsätta att mala på, säger Bärlin.

Det blev inte tredje gången gillt för Bärlin, men väl fjärde. Han nickade in 2-0-målet i 69:e minuten på ett inlägg från Abgar Barsom.

- Det var en sensation att han nickade in målet. Han kan ju inte nicka, säger Djurgårdentränaren Sören Åkerby.

I andra halvlek hängde inte Hammarby med alls längre.

- Jag tyckte att vi stod upp bra i första halvlek som jag tycker var oerhört bra. Det spelades väldigt bra fotboll då. Sen tog de över och matchen punkterades efter 2-0. Då höll vi igen för att slippa ännu fler baklängesmål. Vi har inget att skylla på. Vi kom inte upp till normal standard och Djurgården spelade mycket bra, säger Hammarbytränaren Sören Cratz.

''Bara att acceptera''

- Det är alltid jobbigt att förlora. Men gör man det mot ett bättre lag är det bara att acceptera det.

Mittbacken i Djurgården, Magnus Samuelsson, gjorde matchens första mål. På en hörna passade Barsom tillbaka till Samuelsson som sköt.

- Det var bara att sätta till bredsidan. Det var mitt första allsvenska mål, säger Magnusson.

Djurgården har nu inte förlorat en match på sju omgångar. Spelet man bjöd på under tisdagskvällen borde kunna få laget att avancera i tabellen. Kanske kan nyförvärvet Christer Mattiasson, senast i Lilleström, bli den spjutspets som man behöver. Han gjorde debut mot Hammarby, hoppade in med en halvtimme kvar att spela. Han har lite kvar för att hitta rätt position i laget, men borde kunna bli en tillgång i Djurgården. Kapaciteten finns.

Ingela Ahlberg/TT