Örebro nära tappa 3-0

FOTBOLL

ÖREBRO

Utklassning och 3-0 efter 65 minuter.

Örebro SK såg ut att gå mot en mycket säker seger mot jumbon Trelleborg. Då vaknade skåningarna, reducerade två gånger och skrämde slag på segersäkra hemmaspelare som med nöd och näppe höll undan i slutet och vann med 3-2.

- Jag är oerhört nöjd med att vi vinner, men besviken på att vi släpper in dem i matchen, sammanfattar Örebro-tränaren Mats Jingblad.Med matchens sista spark fick Trelleborgs Patrik Svensson möjligheten som kunde satt en märklig slutvinjett på en tillställning som ÖSK långa stunder dominerat. Men Svensson halkade till i skottögonblicket, chansen rann ut i sanden och ÖSK kunde komma undan med tre förtjänta poäng.

Två gånger Paulsson

I den första halvleken fanns det bara ett lag på banan, och målmässigt bara en spelare. ÖSK:s Johan Paulsson slog till två gånger om.

1-0 efter 24 minuter kom sedan Paulsson tagit emot ett inlägg från Gustaf Andersson centralt i straffområdet, ryckt ifrån hela backlinjen och med en sträckt vrist skickat upp bollen i nättaket bakom Pål Lundin.

2-0 bara fjorton minuter senare var något av en kopia av det första då Paulsson återigen fiskade upp bollen mitt i straffområdet och på nytt avslutat precis under ribban.

- Men det första målet var ändå lite snyggare, tyckte Paulsson som var ett ständigt orosmoment på sin vänsterkant.

Trelleborg kom tillbaka

I den andra halvleken ökade ÖSK på sin ledning sedan Peter Abelsson rivit ner irrationella kenyanen Boniventure Maruti och Thomas Andersson säkert satt den efterföljande straffen.

3-0, 40 minuter kvar, men avgjort?

Nej, inte då.

Trelleborg kom tillbaka, Mika Kottila vann plötsligt alla nickdueller och plötsligt skapade laget tryck ner mot Anders Karlsson i hemmamålet.

Jonas Nilsson reducerade först till 1-3 på straff, och när duktige inhopparen Johan Andersson lyckades göra ytterligare ett mål var paniken nära hos hemmalaget. Men närmare än så kom alltså aldrig Trelleborg, och ÖSK som nu tagit nio poäng på de fyra senaste matcherna vann med 3-2.

- Jag är otroligt nöjd med hur vi spelar i 65 minuter, då tycker jag att vi kontrollerar Trelleborg fullständigt. Ändå bjuder vi in dem i matchen, vi måste lära oss att knyta till, säger Jingblad.

Trelleborgs-tränaren Ole Mörk hade förstås svårt att vara nöjd efter ännu en

förlust.

- Men om man ska försöka hitta något positivt är det väl att vi orkar komma tillbaka. Det får vi ta med oss till nästa match, muttrade Mörk.

TT