”Di Blåe” regerade på läktaren

Sportbladet sätter plus på Malmö Stadions derbyklackar

1 av 2 | Foto: KRISTER HANSSON
Merparten av de 26500 åskådarna hade kommit för att ta farväl av Zlatan. De syntes. De hördes.
FOTBOLL

Malmö

Antal

Jodå, fansen kom mangrant när det skulle tas farväl av Zlatan Ibrahimovic på hemmaplan. Bredde ut sig över flera läktarsektioner och hjälpte därmed till att skapa ett ljusblått färgskimmer bland de totalt 26500 åskådarna.

Tifo

När spelarna marscherade in växte ett blått och vitt hav upp från läktarsektionerna där de mest hängivna fansen höll till. Gigantiska plastremsor i kombination med flaggor skapade stämning, men långt ifrån vad vi sett i Stockholmsderbyna.

Ramsor

"Forza Malmö" är inte speciellt påhittigt, men samtidigt snärtigt och taktfast. Och glöm inte hyllningarna till Zlatan Ibrahimovic efter slutsignalen.

Ljudnivå

Jodå, det mullrade på riktigt bra. Stark inledning före matchen när klacken svarade med samtliga efternamn när speakern stoppade efter att ha läst tröjnummer och förnamn i laguppställningen.

Uppförande

Exemplariskt inne på stadion. Visst haglade en del smädelser mot domaren, men det är inte tillräckligt för att dra ner betyget.

Totalt: 19 plus.

Helsingborg

Antal

Inte i närheten av Malmö, vilket delvis hade sin förklaring i en betydligt mindre läktarsektion för Helsingborgsklacken. En annan förklaring var att en supporterbuss fastnade i den röriga trafiken in mot Malmö Stadion.

Tifo

Konfetti, remsor och flaggor försvann nästan helt på stora Stadion. Märktes relativt lite i förhållande till motståndarna Malmö lite längre bort.

Ramsor

Svårbedömt eftersom klacken långa stunder hade svårt att göra sig hörd mot de högljudda konkurrenterna.

Ljudnivå

Förhållandevis stark med tanke på antalet personer. Mest lät det så klart när Christoffer Andersson skickade in segermålet en knapp kvart in i andra halvlek. Inte alls långt ifrån klackens hörna, förresten.

Uppförande

Fick en uppmaning i början av matchen att ställa sig så att alla hade möjlighet att se matchen. Sen inga klagomål.

Totalt: 13 plus.