Allsvenskans 25 bästa

SPORTBLADET RANKAR FRÄMSTA SPELARNA

FOTBOLL

Zlatan-effekten ebbade ut men Anders Svensson höll ända fram till det sista långskottet i mål.

Sportbladet har granskat allsvenskans alla spelare och gjort en 25 i topp-lista på vilka som varit vårens individuella stjärnor.

Foto: Ulf Höjer
Anders Svensson har varit allsvenskans bästa spelare hittills.

Jämför man 400 spelare finns inga givna sanningar, min lista kommer att diskuteras och sannolikt idiotförklaras mer än en gång av upprörda fans från här och var, men jag tror inte att någon opponerar sig mot ettan.

Anders Svensson har varit vårens suverän.

Att han skulle dominera i Elfsborg har alla räknat med lika väl som alla räknat med att han skulle försvinna från Sverige under sommaren. Så blir det också och därmed är allsvenskan i höst en attraktion fattigare.

Anders Svenssons passningar och skott kommer att saknas - precis som Zlatan Ibrahimovics otroliga dribblingar kommer att saknas.

Tipset står fast: HIF vinner guld

Malmös jättelöfte har stundtals visat upp ett artisteri av en klass som legat skyhögt över vad vi brukar bjudas på i allsvenskan. Tyvärr försvinner nu även denne 19-åring alldeles för tidigt från svensk klubbfotboll.

Vårens allsvenska har varit ojämn eftersom lagens form varit så instabil. Malmös lysande start kom av sig. Göteborg såg ett tag ut att kunna rycka loss.

Helsingborg inledde tvekande men är nu så bra som man väntade sig och mitt tips om att de vinner allsvenskan med tio poängs marginal står fast.

AIK har haft en tuff vår men är kanske på gång. Djurgården har vänt en trist start till att både spela effektivt och underhållande.

När lagen pendlar i kvalitet drabbar det tydligast de normalt bästa individuella spelarna eftersom det är de som ska dra de tyngsta lassen och vara mest framträdande på planen. Därför saknas förmodligen en och annan förväntad stjärna på min lista.

Stefan Alfelt