Fortsatta bottennapp för Trelleborg

Peter Markstedt avgjorde i slutminuterna

FOTBOLL

TRELLEBORG

Bottenlag med motflyt förlorar nästan ofelbart jämna matcher.

Så var fallet på måndagen när Trelleborg åkte dit med 2-3 mot Hammarby.

Sättet som förlusten kom till på var extra grym. Efter att Trelleborg kvitterat Hammarbys 2-0-ledning satte Hammarby segermålet på tre minuters stopptid.

Trelleborg var en bit i andra halvlek snudd på uträknat. låg under 0-2 men satsade allt framåt och lyckades kvittera. Faktum är att laget också hade snudd på ett ledningsmål.

- Vid 2-2 sa jag, Cratz nu får du vara nöjd med en poäng, erkänner Hammarbytränaren Sören Cratz.

Han har så att säga en fot i båda lägren och efter sina två år som tränare i Trelleborg visste han om hemmalagets kvalitéer.

- Tro inte att Trelleborg viker ner sig bara för att vi dominerat första halvlek och leder med 1-0, sa jag till mina killar i paus, säger Cratz.

Mål av Andersson

Spelarna lyssnade uppenbarligen inte och blev ännu säkrare på seger när Johan Andersson nickade in 2-0 efter hörna i 65:e minuten.

- Efter 2-0 gick vi rakt i fällan, säger Cratz.

Trelleborg, som hade inlett andra halvlek med en offensiv 3-5-2-uppställning blev än offensivare och satsade på tre anfallare.

Det gav utdelning nästan omgående: Patrik Svensson nickade in 1-2 i 71:a minuten och när Mika Kottila satte dit huvudet på Jonas Nilssons fina crosspassning, sex minuter senare var det kvitterat.

- Vi var inte bra i första halvlek, i andra blev det mycket bättre och Mika Kottila hade läge att göra 3-2, säger Trelleborgstränaren Ole Mörk.

Cratz kände med sin kollega.

- Jag är liten kluven. Jag känner mycket för Ole Mörk men det är typiskt att vi får göra 3-2. Men jag är givetvis glad för vår skull, säger Cratz.

Eget misstag

Typiskt också att Trelleborg skulle sätta krokben för sig själv. Ett misstag på egen planhalva bäddade för Peter Markstedts segermål.

- Vi gör ett eller två misstag per match och det straffar sig på den här nivån, konstaterar Ole Mörk.

Trelleborg har gjort många misstag. Laget har släppt in 26 mål på elva matcher - jämför det med förra året då laget släppte in 28 på hela fjolårssäsongen. Och så ska ni veta att målvakten Pål Lundin hållit en hög och jämn standard.

Det ser fortsatt mörkt ut för Trelleborg. Hammarby däremot bröt sin negativa trend och vann rättmätigt.

Förutom de tre målen hade Hammarby två träffar i trävirket och bara första halvlekens spel hade motiverat en seger.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM