Formstarka lag delade på poängen på Olympia

FOTBOLL

HELSINGBORG

Helsingborg och Örebro är två av allsvenskans just nu formstarkaste lag och därför var det inte direkt oväntat att matchen på Olympia slutade 2-2 (1-2).

Däremot var det oväntat nog närkingarna som låg närmast vinsten - skåningarnas kvittering kom på ett självmål då endast fem minuter återstod.

- Jag är nöjd trots allt, kommenterade ÖSK-tränaren Mats Jingblad. Man måste ha marginalerna med sig för att vinna i Helsingborg och det hade vi inte den här gången.

Jingblad åsyftade inte enbart det snöpliga 2-2-målet utan också Jonas Pelganders utvisning efter 68 minuters spel. Den provocerades fram av HIF:s lagkapten Ulrik Jansson som snabbt slog en frispark rakt på Pelgander.

"Nöjd med ena poängen"

- Jansson gjorde det dessutom på rullande boll, sade Jingblad dovt.

Kollegan Nanne Bergstrand i Helsingborg:

- Jag är nöjd med ena poängen med tanke på vår sena kvittering. Vårt försvarsspel var för passivt i dag, vi gjorde för många tekniska misstag.

Planens främste spelare var ÖSK-anfallaren Nicklas Skoog som gav skåningarnas försvar fullt jobb under hela matchen. Stor, tung och ett ständigt orosmoment tack vare sin förmåga att ständigt söka efter skottlägen.

Helsingborg spelade klart under normal standard - det här var skåningarnas näst sämsta match för året. Förmodligen var det en reaktion efter tre raka segrar, bland annat den tunga derbyvinsten mot Malmö FF senast.

Jubileum för Sven

Målvakten Sven Andersson jubilerade inför 11 728 åskådare. Han debuterade i allsvenskan 1981 och spelade nu sin 417:e allsvenska match och det är rekord. Målvaktskollegan Thomas Ravelli hade det tidigare.

Bäst i Helsingborg var mittbacken Jozo Matovac som nu är i samma fina form som före knäoperationen för en dryg månad sedan.

TT