Mirakelmålet

Markstedt: Vi trodde att de skulle vinna

FOTBOLL

TRELLEBORG

Det såg ut att bli en sån där dag...

- När Trelleborg gjorde 2-2 och fortsatte att trycka på trodde vi nog att de skulle vinna, säger Hammarbys Peter Markstedt.

En sån där dag...

Peter Markstedt gick upp och tryckte med en nick in sitt första mål på åtta matcher.

Bortdömt. Ruff på Pål Lundin tyckte domaren. Nja?

- Tycker inte att jag är ful i den närkampen. Jag går upp och vinner duellen.

Sen fick Markstedt en kanonträff med pannan på inlägg från Kennedy Bakircioglü. Bollen satt så det sjöng i stolpen.

"Vi kunde ha avgjort i första"

Och så var det plötsligt Trelleborg för hela slanten.

- Onödigt eftersom vi ledde med 2-0 och kunde avgjort redan i första halvlek men det var faktiskt mer deras spel som gjorde att de tog över än att vi drog oss tillbaka.

När Trelleborg matade in bollar som värst mot långe Mika Kottila gick Peter Markstedt och svor för sig själv inombords över sin måltorka.

- Jag har aldrig varit någon notorisk målspottare, jag har bara spelat 20 matcher som forward, men det är klart att man har funderat över de uteblivna målen.

I andra övertidsminuten lyckades det äntligen för Peter Markstedt. Trelleborgsslarv vid mittlinjen gav fritt fram för Christer Fursth att ta sig loss på vänsterkanten och måtta ett perfekt inlägg mot Peter Markstedts huvud. Ett nickläge som knappt gick att missa i.

"Mycket viktiga poäng"

- I det läget betyder de tidigare missarna ingenting. Att avgöra på övertid är det skönaste man kan få göra. Nu går jag ut till nästa match med bättre självförtroende.

Vilket kan behövas för nu väntar Helsingborg, Halmstad och Helsingborg igen för Hammarby.

- De här tre poängen var mycket viktiga för oss. Att vi krigade oss tillbaka och lyckades vinna behövde vi för att komma upp ur den lilla svacka vi varit i, säger Peter Markstedt.

Bajen har inte förlorat på Vångavallen på fyra år