Ole Mörk förste tränare att få sparken

FOTBOLL

STOCKHOLM

Förlusten på tilläggstid mot Hammarby var nog.

Trelleborg sparkar tränaren Ole Mörk - och ersätter hans nytänkande med "nygamle" Alf Westerbergs trygga spelsätt.

- Jag ångrar inte det jag gjort, säger Mörk till TT.

Elva omgångar in i allsvenskan tog Trelleborg-ledningens tålamod slut.

Dansken Ole Mörk och hans idéer om offensiv fotboll passade inte in på andra sidan sundet.

- Det har varit spännande att få jobba med svensk fotboll, men jag trodde inte att skillnaden skulle vara så stor som hemma i Danmark. Men kommer man som utlänning till Sverige så är det ingen mening att ändra på sig. Jag trodde nog att de valde mig för att jag hade nya idéer, annars hade de anställt en svensk i stället, säger Mörk.

Spela ändamålsenligt

Inför säsongen blev fjolårets A-lagstränare Alf Westerberg fotbollsansvarig på halvtid och assisterande tränare på halvtid.

Nu tar Westerberg över laget igen för resten av säsongen.

- Det känns lite kymigt, då Ole och jag har jobbat så nära varandra. Men samtidigt så inser jag att vi måste hitta tillbaka till det vi tidigare kunnat, säger Westerberg.

Mörk provade en offensiv 4-3-3-uppställning, som Trelleborgarna inte riktigt lärde sig att hantera.

Nu blir det en återgång till "Westerberg-fotbollen", med rak 4-4-2 och hårt kämpande.

- Jag vet inte om jag är så förtjust i epitetet "Westerberg-fotboll", men visst måste vi spela ändamålsenligt. Att nästan till varje pris kriga oss till poäng är det som gäller nu. Vi måste återfinna tryggheten, säger han.

Ingen tid

Ole Mörk är självklart besviken över beslutet, men säger att han inte skulle ha gjort något annorlunda om han fick chansen att börja om igen.

- När jag tittar mig själv i spegeln så är jag nöjd med vad jag gjort. Visst har jag haft lite tvivel, men precis före varje match och varje träning har jag känt mig övertygad att det vi gör är rätt. Det är huvudsaken, säger han.

Beslutet att sparka Mörk togs på ett extra styrelsemöte direkt efter Hammarby-förlusten i måndags, och Ole och Alf meddelades inte förrän dagen efter.

- Jag tycker att det här beslutet togs lite snabbt, men jag visste om spelreglerna. Oavsett om man tränar Barcelona, Arsenal eller

Trelleborg så har man aldrig tid. Så är det inom toppfotbollen, säger Ole Mörk.

Hur känner du nu?

- Jag har mycket känslor inom mig, men de stannar där, säger han.

Alf Westerberg kommer ha kvar tjänsten som utvecklingschef, även om prioriteringen kommer att läggas på A-laget. Ny assisterande tränare blir före detta Malmöspelaren Lasse Larsson.

Niclas Johansson/TT