Selakovic stal showen i Halmstad

FOTBOLL

HALMSTAD

Det blev ingen avskedsföreställning för Zlatan Ibrahimovic. I stället blev det "Stefan Selakovic Show" när Halmstads BK vände ett tidigt 0-1-underläge till seger med 4-2 (1-1) mot Malmö FF i fotbollsallsvenskan på tisdagskvällen.

Halmstads 24-årige landslagsanfallare, som i de senaste matcherna spelat vänstermittfältare, knorrade in två tjusiga frisparkar som vände matchen inför årets största publik, 12 087, på Örjans vall. Två fullträffar som mycket väl kan leda till att Selakovic så småningom gör Zlatan Ibrahimovic sällskap ut i den europeiska proffsvärlden.

Malmötränaren Michael Andersson tyckte att Zlatan under den senaste tiden haft tankarna för mycket i nya hemlandet Holland. Därför hade Andersson valt att inte ens ta med anfallstalangen på bänken till det som skulle ha varit hans sista match i allsvenskan före flytten till Ajax.

Sevärd match

Men även utan Zlatan blev det en sevärd och chansrik match, där Stefan Selakovics frisparkar var de estetiska höjdpunkterna.

Först Halmstads kvittering till 1-1, fyra minuter före paus, ett hårt bananskruvat skott från 25 meter som gick i mål via Malmömålvakten Jonnie Fedels högra stolpkryss.

Sedan 2-1 i 55:e minuten, där Selakovic från en position fem meter till vänster utanför straffområdet skruvade bollen över Malmömuren.

- Stefan var faktiskt bortplockad som frisparksskytt tidigare i år. De två senaste månaderna har han skickat upp frisparksbollarna på läktaren eller i nätet bakom mål och det var oerhört bra och roligt för oss att han lyckades, sade Halmstads tränare Tom Prahl.

De fasta situationerna var Halmstads segervapen, även om spelet och antalet målchanser i övrigt väl motiverade segern. För även förre MFF-backen Tommy Jönssons 3-1-mål efter en timme kom på en sådan, en straff.

Mål på fasta situationer

- Det är märkligt - av våra sju senaste mål har vi gjort sex på fasta situationer efter att dessförinnan inte ha varit i närheten i flera matcher, sade Prahl, som var mycket nöjd med sitt lags insats som betyder att fjolårsmästarna nu endast är två poäng efter serieledande IFK Göteborg i tabellen.

- Äntligen lyckades vi vinna två matcher i rad. Vi visade tålamod efter Malmös 1-0-mål. Vi blir mer och mer aggressiva och maskinen har börjat rulla efter hand, även om flera spelare ännu inte är på sin bästa nivå, sade Tom Prahl.

Ändå var det alltså Malmö som tog ledningen efter bara en minut och 28 sekunders spel, då mittbacken Daniel Majstorovic satte sin rakade skalle till Brian Steen Nielsens hörna.

Därefter hade Jörgen Olsson, mittfältaren som i går bildade anfallspar med allsvenske debutanten Marcus Rosenberg, två bra nickar tätt utanför som kunde ha givit ytterligare utdelning.

- Det är ett måste att få en bra start här uppe. Men efter det föll vi ner för djupt och blev lite oroliga. Vi kom för nära eget mål och då blir det kämpigt att hålla bort bollen, sade Michael Andersson, MFF-tränaren, som även riktade en känga mot domaren Martin Hansson, Holmsjö:

- Även om han kanske inte avgjorde matchen så tycker jag att vi blev lite förfördelade. Det var några magstarka domslut, men det får man räkna med på bortaplan.

Malmö reducerade till 2-3 genom backen Jimmy Tamandi men skapade därefter inga heta kvitteringschanser. I stället kunde Halmstads inhoppare Samuel Wowoah nicka in 4-2 på tilläggstid.

TT