- Ni har gjort en rätt bedömning

Djurgårdarna håller med Sportbladets reportrar

FOTBOLL

Strålande sol och skönspel mot IFK Göteborg.

Hagelstorm och ösregn under dagen efter-träningen.

Men vad gjorde det - Djurgår"n är ju landets roligaste fotbollslag.

- Så många sportjournalister kan inte ha fel, säger Christer Mattiasson apropå Sportbladets rankning.

Foto: åsa westerlund
Rolig läsning Jones Kusi-Asare och Christer Mattiasson var nöjda med Sportbladets rankning. "Så många journalister kan inte ha fel", säger Christer Mattiasson.

Det är kul att vara Djurgårdare just nu - 3-1 mot IFK Göteborg, nio matcher utan förlust och landets roligaste fotbollslag enligt sju journalister på Sportbladet.

- Jag hittar inga fel i den bedömningen, skrattar tränare Sören Åkeby när han får syn på Sportbladets framsida.

Riktigt hundväder

Det enda Åkeby möjligtvis kunde bekymra sig om var vädret. Halvtimmen in på dagen efter-träningen öppnades skyn och tidernas hagelstorm bröt ut. Spelarna flydde likt blöta hundar in i omklädningsrummet.

Först in i omklädningsrummet var dock Djurgårdens riktiga hund, Queen Anne. En nio år gammal springer spaniel-tik.

- Hon har varit med i nio år, och är nöjd med lagets insats så här långt, menar hussen och målvaktstränaren Kjell frisk.

Skönspel och effektivitet

Inte undra på det. Djurgården har de senaste matcherna kombinerat skönspel och effektivitet på ett imponerande sätt. Nyförvärvet Christer Mattiasson drar parallellen till ett annat lag känt för sin roliga fotboll - Elfsborg.

- Både Djurgården och Elfsborg, när jag spelade där, är starka i slutet av matcherna. Vårt stora bollinnehav gör att motståndarna springer sig trötta och det utnyttjar vi, säger Mattiasson och fortsätter:

- En förutsättning är att spelarna vågar hålla i bollen. Man stressar inte upp sig trots underläge. Man vet att målchanserna kommer förr eller senare. Och det spelet är möjligt tack vare många tekniska spelare.

Mattiasson i all ära, men lagets store tekniker är Jones Kusi-Asare. 21-åringen har bara spelat fyra matcher från start i år, men ändå gjort tre mål. Senast 3-1-baljan mot IFK Göteborg. Dessutom skojade han friskt med Magnus Erlingmark och kompani vid flera tillfällen.

"Vi tränar mycket teknik"

- Ja, det var en rolig match. Vi tränar mycket teknik i Djurgården. Till och med (Andreas) Isaksson har börjat lära sig att använda fötterna, skrattar Jones.

Att han själv skulle vara lagets störste trollgubbe höll Jones däremot inte med om.

- Det är Stefan Rehn. Av honom har jag mycket att lära.

Och det är han inte ensam om i Fotbolls-Sverige.

Robert Laul

ARTIKELN HANDLAR OM