Målvakterna i huvudrollen

FOTBOLL

TRELLEBORG

Målvakterna hade huvudrollen när Trelleborg och Göteborg spelade 0-0.

Alla tre...

Göteborgs Bengt Andersson stod för två matchavgörande räddningar. I första halvlek reflexräddade han Mika Kottilas nick efter en hörna. I andra störtdök Andersson vid sin högra stolpe och tippade Kottilas skott till hörna.

Trelleborgs Pål Lundin hade en lugn kväll fram till han i 62:a minuten kolliderade med Göteborgs Tomas Rosenkvist. Lundin fick en smäll på knät, han behandlades under några minuter, reste sig och fortsatte ett par minuter.

- Hade svårt att röra mig men hade kunnat fortsätta men jag tyckte det var bättre att byta in en frisk kraft, säger Pål Lundin.

Andra inhoppet

In kom orutinerade Björn Levin med en allsvensk match bakom sig.

- Fick hoppa in förra året mot Göteborg på bortaplan när Pål Lundin fick gå ut i paus, Då låg vi under med 2-0 och jag släppte in ett mål, säger Levin.

Han var lyckosammare i sitt andra allsvenska inhopp och höll nollan. Dock utan att sättas på några riktigt svåra prov.

- Det var nervöst innan i och med att det stod 0-0 men när jag väl kom in på plan släppte det, säger Levin.

Göteborg var väldigt uddlöst och gjorde en svag match. Laget såg inte ut som ett topplag och hade problem med ett aggressivt hemmalag.

- Vi hade ett behov att visa oss på vår hemmaplan. Att vi kan agera med aggressivitet och auktoritet, säger Trelleborgs nygamle tränaren Alf Westerberg.

Westerberg tog över efter sparkade Ole Mörk och har lett laget i två matcher (2-2 mot Häcken borta var nypremiären).

Bättre bakåt med Westerberg

Med Westerberg som huvudansvarig har Trelleborgsspelarna fått tillbaka säkerheten i försvarsspelet. Laget höll nu nollan för första gången sedan segermatchen mot Sundsvall 13 maj.

- Jag är nöjd med att vi kunde hålla samman försvaret så pass bra som vi gjorde. Med en liten gnutta flyt hade vi också kunnat göra mål framåt men jag kan inte känna mig missnöjd med en poäng även om man i vårt läge behöver treor, säger Westerberg.

Göteborgs tränare Stefan Lundin var väl medveten vad som väntade på Vångavallen - ändå var det ett blekt Göteborg i början.

- Vi var tama i första halvlek och ett lättfångat byte för deras aggressiva spel. Vi var lite starkare i andra halvlek men Trelleborg är väldigt starka i fasta situationer, säger Lundin.

Matchen var ganska snäll men det blev ändå irriterat. Domaren Stefan Ragnarsson visade det gula kortet vid fem tillfällen.

Trelleborg drabbades värst med fyra varningar och fick duktige anfallaren Mika Kottila avstängd till nästa match mot Häcken.

Lasse Wahlund/TT

ARTIKELN HANDLAR OM