"Nu spelar vi rätt - vi är inte Lazio"

Trelleborgs målvakt Pål Lundin hyllar nye tränarens "tråkfotboll"

FOTBOLL

TRELLEBORG

Det är slutduttat med bollen i Trelleborgs försvar - och då hålls nollan igen på Vångavallen. Trots att lagets suveränt bäste spelare, målvakten Pål Lundin, fick gå ut med en knäskada.

- Nu spelar vi som vi ska. Vi är inte Lazio, säger han.

Trelleborgs tränarskifte - från danske gladfotbollspredikanten Ole Mörk till effektive pragmatikern Alf Westerberg har gett effekt. Två matcher, två poäng och bara ett insläppt mål i snitt.

- Framförallt har vi fått bättre träningar, säger Pål Lundin.

Kritiken mot Ole Mörk är svidande, men det är den alltid efter att man sparkat en tränare. Det ligger i sakens natur för spelarna att försöka peppa sig själva genom att hitta allt fler fel hos den huvudansvarige som plockats bort.

Mental träning

Inför matchen mot Göteborg hade Trelleborg haft mental träning hos en expert på positivt tänkande och kanske gav det effekt för nu spelade TFF återigen efter sin förmåga och satte press på serieledaren Göteborg.

- Vi agerade med pondus, aggressivitet och auktoritet i vissa situationer. Jag är väldigt nöjd med vårt försvarsarbete där vi minimerade risktagandet, säger Alf Westerberg.

Hit men inte längre och absolut inget duttande med bollen framför eget mål alltså. TFF har hittat sin stil igen.

Fast när Pål Lundin skadade högerknäet i en duell med Tomas Rosenkvist såg det illa ut. Björn Levin fick för andra gången hoppa in mot just IFK Göteborg.

I fjol släppte han in ett mål när Trelleborg förlorade borta med 0-3. I går höll han nollan.

- Det är inte så här jag vill ta plats i målet. Pål Lundin har varit suveränt bra under hela våren. Till och med bättre än vad Daniel Andersson var förra säsongen i Trelleborg, säger Björn Levin.

Lundin är okej

I dag undersöks Lundin men troligtvis handlar det bara om ett uttänjt ledband och då kan han stå i den viktiga matchen mot Häcken hemma nästa söndag.

En match där Trelleborg tvingas att undvara avstängde Mika Kottila och förmodligen även backen Mattias Kronvall som fick en hård stämpling på foten av Sebastian Johansson.

Tränarnas kamp i TFF

Stefan Alfelt ([email protected])