AIK:s försvar uppvaktas av norrmän och greker

”Vi har accepterat att David vill bort”

FOTBOLL

Mardrömmen kan snart vara slut för David Ljung, 25, utfryst försvarsspelare i AIK.

I dagarna kan han bli klar för norska Molde.

- Vi har accepterat att David vill bort, säger Stefan Söderberg, värvningsansvarig i AIK.

Ljung har bara spelat en allsvensk match i år. Hans flickvän Rose-Marie Arvidsson lider av en svår sjukdom (kronisk ledgångsreumatism) och Ljung vill inte vara borta från sin flickvän över natten.

AIK har, som Sportbladet tidigare berättat, inte velat särbehandla Ljung och har inte accepterat att försvarsspelaren tar med sig sin flickvän på lagets bortamatcher. Dessutom har tränaren Olle Nordin satsat på unge Benjamin Kibebe brevid Teddy Lucic.

Siuationen blev till slut ohållbar - och nu jagar Ljung ny klubb.

I går besökte han Molde i Norge, såg sig om i staden och träffade ledare från klubben. I dag ska han eventuellt träna med Molde, där svensken Gunder Bengtsson är tränare.

- Vi har varit i kontakt med AIK och det kan bli en snabb affär om vi kommer överens, säger klubbdirektören Espen Silseth.

Greker ser Lucic

AIK kan tappa en mittback till - mot sin vilja. Grekiska Iraklis är, som Sportbladet berättade förra veckan, intresserade av AIK:s kanske bäste spelare - Teddy Lucic. I morgon, när franska Troyes kommer till Råsunda för returmötet i Intertotocupen, finns greger från Iraklis på plats.

Kan ni tänka er att sälja Teddy Lucic?

- Den diskussionen får vi ta när väl ett bud kommer, säger Stefan Södeberg till TT.

PeO Larsson

ARTIKELN HANDLAR OM