Måltorkan äntligen över för GIF Sundsvall

FOTBOLL

SUNDSVALL

- Äntligen tog måltorkan slut - det här har jag väntat på i ett mer än ett år.

GIF Sundsvalls matchvinnare Andreas Yngvesson ser mer än nöjd ut sedan han prickat in två mål bakom Malmö FF:s målvakt Jonnie Fedel och gett Sundsvall segern med 2-1 (1-1).

Andreas Yngvesson

GIF Sundsvall var i skriande poängnöd inför mötet med Malmö FF på Sundsvalls IP. Det var spända och laddade hemmaspelare som gick ut på plan inför fullsatta läktare (5 000 åskådare) på Idrottsparken som mer liknar en byggarbetsplats än ett fotbollsstadion.

- Visst kände vi pressen på oss, men alla var besjälade av att satsa allt i varje närkamp och våga ta för oss, summerade Andreas Yngvesson.

Och Andreas vågade verkligen ta för sig. I matchens åttonde minut fick han ett perfekt pass från Daniel Näsholm. Andreas var helt oattackerad i straffområdet, men skottet dröjde och publiken befarade att målchansen var på väg att försvinna. Då kom skottet.

- Jag vet inte varför det skottet dröjde, men jag kände att jag hade kontroll på situationen och det kändes härligt att se bollen rulla in i målet, sade Andreas Yngvesson.

Segermålet, som kom tre minuter in på andra halvlek, var ett typiskt Yngvesson-mål. Den löpstarke och robuste Sundsvallsspelaren attackerade ett passivt MFF-försvar, snappade upp bollen och tryckte in bollen i nättaket.

Stred med hjärta och hjärna

- Det är precis så här jag vill se Andreas, han och hela laget stred både med hjärtat och hjärnan. Jag känner mig stolt över lagets insats i dag, sade Sundsvalls-tränaren Anders Grönhagen.

Mest stolt kunde "Grönis" vara över lagets hjälpgubbe nummer ett - Fredric Lundqvist som denna dag sattes som yttermittfältare.

Är den här segern vändningen för Sundsvall i bottenstriden?

- Svårt att säga, men det är ingen tvekan om att kvitteringen i slutminuterna senast mot Örebro har varit ytterst värdefull för oss. Hade vi inte lyckats slå in det målet hade vi haft fem raka matcher utan seger innan uppehållet, då hade det inte varit lika roligt att ladda om inför en tuff höst, säger Anders Grönhagen.

Trots segern över malmö ligger Sundsvall kvar på nedflyttningsplats (näst sist), men nu har norrlänningarna fått kontakt med lagen över strecket.

Besvikelse i Malmö

Förlusten var en besvikelse för Malmö-tränaren Michael Andersson.

- Vi visste att det skulle bli tufft här i Sundsvall, men jag är lite missnöjd med att vi gjorde misstag som bäddade för Sundsvalls båda mål. Det har vi inte råd med, sade Michael Andersson.

Nyförvärvet Nicklas Skoog har värvats till Malmö från Örebro för att göra mål - och det var precis vad Skoog gjorde, men det räckte ändå inte till.

- Nicklas gjorde en godkänd debut i MFF-dressen, men i andra halvlek kom han inte till sin rätt. Både han och laget som helhet kan prestera betydligt bättre, summerade Michael Andersson.

Ove Byström/TT