Tre gånger kvitterade Helsingsborg mot ÖSK

Jingblad: Efter 3-2-målet trodde jag att vi skulle kunna hålla det

FOTBOLL

ÖREBRO

Guldfavoriterna Helsingborg hängde med nöd och näppe med i toppstriden när man kvitterade tre gånger för att till slut rädda 3-3 och oavgjort mot Örebro SK på Eyravallen.

- På det sätt som matchen utvecklade sig så är jag nöjd med oavgjort, säger HIF-tränaren Nanne Bergstrand.

Örebro, som har tappat ledning till oavgjort inte mindre än sex gånger på sina åtta kryss i årets allsvenska, kan däremot inte vara nöjda med ännu en enpoängare.

- Den här poängen kunde ha varit tre om vi hade haft en rättvis domarbedömning, säger Örebro-tränaren Mats Jingblad.

Han tänker på två tillfällen när den kenyanske debutanten Paul "Simba" Oyuga revs ner inne i straffområdet utan att domaren Jonas Hagberg valde att döma straffspark till Örebro.

Tappade igen

Men det var främst oförmågan att behålla en ledning som gör att Örebro fortfarande är indraget i bottenstriden.

Nu fick Örebro-målskyttarna Per Gawelin, Johan Paulsson och Gustaf Andersson se sig "kvitterade" av Mattias Lindström, två gånger, och slutligen Rade Prica - som kvitterade till 3-3 bara en minut efter att högerbacken Gustaf Andersson hade givit ÖSK ledningen med 3-2 i matchens 63:e minut.

- Jag är lite besviken på att vi blir passiva varje gång som vi tar ledningen. Efter 3-2-målet trodde jag att vi skulle kunna hålla det, säger Jingblad.

Alvaro träffade virket

Örebro försökte att forcera sig till seger i slutminuterna men det var ändå Helsingborgs brasse Alvaro Santos som var närmast att avgöra matchen när han lobbade i ribban och dundersköt i stolpen i den andra halvleken.

Helsingborg måste hitta segerkänslan illa kvickt. Annars kommer guldchansen att vara borta för skåningarna innan halva augusti har passerat.

Örebro har nu tre matcher som är mycket väsentliga för lagets kamp att klara sig kvar i allsvenskan. I tre möten mot bottenkonkurrenterna Trelleborg, GIF Sundsvall och IFK Norrköping måste laget ha poängövervikt för att få arbetsro.

Matchen i Örebro introducerade kanske en framtida storspelare i Örebromittfältaren Mirza Jelecak som gjorde debut från start. Den elegante 18-åringen växte i den andra halvleken ut till en centralgestalt i matchen.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM