Djurgården vann enkelt över Blåvitt

Släkten värst för Göteborg - Pehrsson och Bärlin gjorde målen

FOTBOLL

Djurgårdens fina form håller i sig.

På bortaplan besegrades tidigare serieledande IFK Göteborg inför storpublik.

- I dag krigade vi oss till tre poäng, säger liraren Abgar Barsom.

- Djurgården förtjänade att vinna. De var bättre än oss, säger Göteborgs tränare Stefan Lundin till Canal+.

Foto: Stefan Mattsson
SLÄKTEN VÄRST Magnus Pehrsson var bäst på plan mot Göteborg. Insatsen innehöll ett mål och en missad straff.

Djurgården drabbades av ett avbräck redan i matchinledningen. Christer Mattiasson fick en sträckning i ljumsken och tvingades lämna matchen.

Han ersattes av Jones Kusi-Asare. Och han fick en bra start.

I 10:e minuten var han igenom och när han fick en knuff i ryggen av Göteborgs mittback Fredrik Risp föll han inne i straffområdet.

Domaren Peter Fröjdfeldt valde dock att inte blåsa straff, men det gjorde han två minuter senare. I en duell mellan Jimmy Svensson och Nicklas Rasck gick Svensson omkull i straffområdet.

Sebastian Henrikssons straff gick till höger i målet, men Andreas Isaksson var där och kunde ta den dåligt slagna straffen.

Tre minuter senare var det dags igen för Fröjdfeldt att blåsa för straff. Andreas Johansson fälldes av Bengt Andersson efter att djurgårdaren snyggt dribblat sig igenom Göteborgs försvar.

Två missade straffar

Magnus Pehrsson tog hand om elva-metaren. Det gjorde han dock inte bättre än att Bengt Andersson fick revansch direkt. Han gick åt rätt håll och räddade bollen.

Fem minuter senare var han dock chanslös. Jones Kusi-Asare kom i en snabb kontring och sköt ett helt misslyckat skott. Där dök dock förre IFK-spelaren Stefan Bärlin upp och kunde enkelt bredsida in bollen.

- Det är alltid skönt att göra mål, svarade han till Canal+ på frågan om det betyder något extra att göra mål på Göteborg.

Efter målet fortsatte Djurgården att rada upp chanser och det lös av självförtroende från stockholmarna. Göteborg fick tacka Bengt Andersson för att det bara var enmåls-underläge i paus.

I den andra halvleken spelade Göteborg upp sig, samtidigt som Djurgården blev lite övermodiga och tappade tempo. Det ledde till att det mesta av spelet förlades till Djurgårdens planhalva.

Jimmy Svensson bröt armen

Med en knapp halvtimme kvar skadades Göteborgs duktige vänsterbreddare Jimmy Svensson allvarligt. I en krock med Magnus Pehrsson gick troligen hans vänstra underarm av och han fick lämna matchen och uppsöka sjukhus.

I ett av få djurgårdsanfall i den andra halvleken fick laget frispark i ett bra läge. Den sköt Abgar Barsom i ribban och på returen var matchens gigant Magnus Pehrsson där och kunde bredsida in 2-0-målet med kvarten kvar.

Även Pehrsson har ett förflutet i IFK Göteborg.

Ibland är släkten värst - Pehrsson var bäst på plan och han och Bärlin gjorde varsitt mål. Det blev de enda målen i matchen.

Kalle Anrell

ARTIKELN HANDLAR OM