Det våras tidigt för Öis - i år igen

”I år ska vi lägga in återhämtningsveckor för att inte bli så sega i höst”

FOTBOLL

Alla vet hur det brukar vara med Örgryte.

Kul spel på försäsongen, bra start i allsvenskan - och sen skador och rena raset på hösten.

- I år ska vi lägga in återhämtningsveckor med individuell träning för att inte bli sega på hösten, säger Christian Hemberg.

Om Öis vill ha en omvänd säsong gjorde man allting fel när man slog norska topplaget Rosenborg med 2-1.

För det här var riktigt roligt att se. Som det brukar vara när Örgryte träningsspelar i den spanska södern.

Magnus Källander ägde mittfältet

Fem skadade ordinarie spelare betydde att tränaren Erik Hamrén matchade ett mycket ungt lag. Och även om norrmännen fick en frilägesutvisning efter 25 minuter förringar det inte den insats som Öis svarade för.

Det vanligtvis så snabba norska anfallsspelet kom för det mesta av sig redan vid Magnus Källander på mittfältet. De chanser som norrmännen skapade i numerärt underläge blev resultatlösa tack vare säkert målvaktsspel av Dick Last.

Fast roligast var Örgrytes offensiv.

- Vi har satsat på att utveckla ett bra passningsspel i flera år och nu såg det väldigt bra ut, säger tränaren Erik Hamrén.

Det snabba spelet längs marken ska rycka isär motståndarnas försvar så att luckor skapas för snabbe Christian Hemberg att sticka loss i. Precis som när han gjorde sitt 1-1-mål och som när han var igenom och såg ut att kunna sätta avgörande 3-1.

"Är nöjd med halva Mackans facit"

- Trodde själv att jag skulle sätta den men bollen studsade upp precis när jag sköt. Alla har sagt att jag skulle bli den som gör målen efter att Marcus Allbäck lämnade oss.

- Jag hoppas verkligen att det blir så, men Mackan är Sveriges bäste avslutare. Kommer jag upp i halva hans facit får jag vara nöjd.

Sju-åtta allsvenska mål per säsong är inte dåligt men Christian Hemberg har kapacitet för många fler. Även om han inte gjorde mål på straffen som följde med frilägesutvisningen.

- Jag har aldrig bränt en straff tidigare men den senaste vi fick i allsvenskan fick vi för två år sen.

Stefan Alfelt