Full fart mot Italien

Först ordinarie i Djurgården - sedan vill Lolo Chanko bli proffs

1 av 2 | Foto: tommy mardell
SNART VID SINA DRÖMMARS MÅL? Lolo Chanko (till höger) har skaffat en agent som ska hjälpa honom att uppfylla hans stora dröm - nämligen att bli proffs.
FOTBOLL

Förra säsongen gick upp och ner.

I år tänker Lolo Chanko, 22, ta en ordinarie plats i Djurgårdens startelva.

- Jag är en bättre fotbollsspelare nu, säger han.

Skulle det gå allt för bra riskerar djurgårdsfansen att bli av med sin kelgris. Han har nyligen skaffat agent och drömmer om

en framtid som fotbollsproffs.

Gärna i Italien och favoritlaget Inter.

- Jag brukar se dem på tv på söndagarna för att ladda inför måndagsträningen. Det behövs för vi har

två tuffa pass då, skrattar Lolo.

Enligt uppgifter till Sportbladet ska två italienska Serie-A-klubbar studera honom under våren. En eventuell övergång blir i så fall aktuell efter fotbolls-VM.

Men det är inget Lolo tänker på.

Spelade defensivt

- Nej, det är en dröm för framtiden. Jag har treårskontrakt och koncentrerar mig bara på Djurgården. Allt annat vore en bonus.

Säsongen har börjat bra för den 22-årige anfallaren. Målskytt i de två första matcherna, mot Café Opera gjorde han en stark insats som defensiv mittfältare (!).

- Det kändes lite ovant, har bara spelat där på träning. Men jag fick springa mycket och det trivs jag med, säger han.

Och som Lolo sprang. Ena stunden var han uppe och slog hörnor för att i nästa rensa bort motståndarens. Bästa chansen fick han i slutet när han mötte Abgar Barsoms hörna på volley strax utanför straffområdet.

"Magnifik spelare"

Café Opera bjöd svagt motstånd och ett ungt, reservbetonat Djurgården tog sin tredje raka seger.

- I första halvlek spelade vi omständigt och hade svårt med positionerna. I andra blev vi mer aggressiva, säger tränare Sören Åkeby som berömde Lolo efter matchen:

- En magnifik fotbollsspelare. Jag är mycket imponerad, Lolo visade definitivt att han vill vara med och slåss om en plats i startelvan.

Men i allsvenskan lär det inte handla om någon mittfältsplats.

- Nej, jag trivs bäst till vänster i anfallet. Jag tänker försöka ta en ordinarie plats i år, säger Lolo som tycker att han blivit en bättre fotbollsspelare.

- Förra året var mitt första i allsvenskan och jag lärde mig mycket. Nu spelar jag enklare och gör inte lika många misstag.

Det visade han i går.

Det kan räcka till en ordinarie plats i startelvan.

Kanske ända till Italien.

Har två bröder

Robert Laul