Succéparet fixade Bajens seger

FOTBOLL

För första gången i år kunde Hammarby starta med fjolårets succépar Andreas Hermansson och Peter Markstedt i anfallet. Då blev det storseger direkt med 4-1 över ryska Angji.

Hermansson.

- Det var skönt, säger tvåmålsskytten Andreas Hermansson.

Skadeproblemen är inte över för hans del ännu, men smärtan i vänsterfoten börjar att släppa.

- Jag kan inte gå för fullt än. Det tar ett tag innan man vågar börja slita hårt på foten och ta ut steget ordentligt. Jag har haft ruggiga problem sen maj-juni. Spelade hela hösten på sprutor.

Det började med en ganska banal skada i form av en krånglande hälsporre men efterhand har det blivit många följdskador med krånglande ligament och inflammerade hälsenor.

- Foten är fortfarande jäkligt svullen. Om jag inte hade kunnat vara med här i La Manga hade man nog varit tvungen att gå in och operera.

- Men nu går det hela tiden åt rätt håll. Det viktigaste har hänt, att smärtan under foten har släppt lite, säger Andreas Hermansson.

Matchen mot ryssarna visar betydelsen av att ha det tunga anfallsparet intakt. Hammarby har under La Mangaturneringen haft ett stabilt försvarsspel och hyfsat stabilt lagspel överlag men tyngden i avslutningsfasen har saknats.

- Jag tycker att vi gjorde vår bästa match hittills under säsongen. Hela laget jobbade ihop och svarade för ett gediget arbete, säger Andreas Hermansson.

Stefan Alfelt