Santos skadad

Sören Cratz: Vi hoppas att det inte är allvarligt

FOTBOLL

Helsingborgs brasilianske anfallsstjärna Alvaro Santos skadades i matchen mot norska Viking.

- Han fick en smäll på knäet när han gjorde andra målet. Vi får hoppas att det inte är något allvarligt, säger tränaren Sören Cratz.

Den första undersökningen tydde på att det enbart var smällen som sådan som orsakade smärta och inte att menisk, ledband eller korsband skulle ha blivit skadade.

Alvaro Santos har varit i storform hela våren.

Han gjorde bägge målen när Helsingborg slog Viking Stavanger med 2-1 och har därmed gjort åtta mål på åtta träningsmatcher.

Rejäl match i bra tempo

I går satte han 1-0 på frispark i kraftig motvind. Sen stack han mellan och nickade in 2-1 när den norske målvakten och en av mittbackarna tvekade om vem som skulle ta bollen.

- Alvaro är i jättebra form. Det var en jämn match som vissa stunder var tillknäppt och som sen lossnade emellanåt. En rejäl match i bra tempo med mycket närkampsspel, säger Sören Cratz.

Vars lagbygge imponerar. Talangen Andreas Dahl spelade första halvleken som inre mittfältare och visade att han förmodligen har en stor framtid.

Segern innebar att Helsingborg gick till final i La Manga cup.

- Ett revanschmöte för förlusten förra måndagen. Lilleström är inte lätt att tas med men vi ska försöka att ge dom en match, säger Sören Cratz.

Fysiskt starka Lilleström slog i ett norskt prestigemöte mästarlaget Rosenborg i den andra semifinalen med 1-0.

Stefan Alfelt