Dubbelspelet

Christer Mattiasson spelade två huvudroller i går

FOTBOLL

LANDSKRONA

Poängräddare - och syndabock.

Christer Mattiasson visste inte riktigt om han skulle vara glad eller olycklig efter Djurgårdens oavgjorda resultat mot serieledande Landskrona.

- Jag stod ju bara still, säger han om situationen då lagkamraten Richard Henrikssons nick i mål dömdes bort för att Mattiasson skulle ha stängt vägen på ett ojust sätt för Landskronas målvakt Mats Svensson vid en hörna. Välplacerade domaren Anders Frisk var dock helt säker på sin sak.

Djurgårdens kvitteringsmål blev också omdiskuterat. Flera Landskronaspelare ville ha det till offside på Christer Mattiasson.

- Jag har ingen aning. Jag kom från mållinjen men om jag var offside när situationen uppstod vet jag inte. Det var lite rörigt.

Källström fick äran

Två Landskronaförsvarare och en djurgårdare missade bollen i en nickduell. När bollen kom ner på gräset var Mattiasson först och lobbade över sent utrusande Mats Svensson.

- Jag försökte bara få upp bollen så högt som möjligt över honom, säger Christer Mattiasson.

Som sprang runt för att slå in bollen i det tomma målet, men då trängde sig Kim Källström förbi och vräkte in bollen.

- Bollen var på mållinjen. Helt rätt av Kim att slå in den. Är bollen inte inne ska den in, säger Christer Mattiasson.

- Jag såg ju inte om det var Christer eller en av deras försvarare som kom rusande. Min enda tanke var att få bollen i mål, säger Kim Källström.

"Vi körde över dem fullständigt"

Att få bollen i mål är Djurgårdens stora problem. Allt annat de gör på planen är så snyggt och fint, men grannlåten tar slut i höjd med straffområdet.

- Vi är ineffektiva. Otroligt ineffektiva, säger tränaren Sören Åkeby.

Ingen kan säga emot.

- Vi åker ner och kör över dem fullständigt, och så får vi inte vända hem med en vinst. Det känns för jäkligt, säger Kim Källström.

Tillsammans med otroligt arbetsvillige Agbar Barsom dominerade Källström mittfältet. Han laddade också iväg en ruskig frispark som Mats Svensson inte kunde hålla, trots att bollen gick rakt på honom.

Stefan Alfelt