Kim+Djurgården=sant

- Jag älskar att spela i den här klubben

FOTBOLL

Det har redan utvecklats till en kärlekssaga.

Djurgården+Kim Källström = sant.

- Jag älskar att spela i den här klubben, säger stjärnmittfältaren.

Foto: SVEN-OLOF ENGLUND
Kim Källström dominerar i Djurgården.

Han anlände med ett ton av förväntningar på sina axlar, kostade stora pengar, fick ett eget smeknamn efter första matchen, pratade tidigt om att han flyttat för att vinna guld.

Kim Källström kommer att bli ett etablerat fotbollsproffs - det räknar alla med.

Djurgården är en vacker tid i hans fotbollsutbildning och i går kom 11 470 till Stockholms Stadion för att se Källström gå i skola.

Lektionstiden var stor underhållning.

Kim Källström och Djurgården glömmer den första halvleken när laget höll på att bli söndersprunget av ett kopiöst arbetande Örebro och minns istället 45 avslutande minuter som höll svensk toppklass.

I ett tremanna-mittfält med två balansspelare på kanterna har Kim Källström successivt hittat lugn, trygghet och handlingsutrymme. Centralt mellan motståndarnas mittfält och backlinje opererar 19-åringen så klokt, så noggrant.

- Han har flera alternativ över hur han kan agera, och i dag utnyttjade han friheten perfekt. Kan Kim slå en genombrottsboll ska han göra det, men då måste läget vara sånt att det blir en målchans - annars är det bättre att sprida bollarna utåt våra ytterforwards, säger Sören Åkeby.

En dimension till - internationell vänster

Källström har ytterligare en dimension i sitt spel, ett internationellt vänsterskott.

- Andreas Johansson var enormt duktigt på samma position i fjol, det ska ingen ta ifrån honom. Men Kim gör fler mål. Han har gett det här laget en vinnarskalle.

Facit igår:

1-0 i den 50:e minuten.

- Stefan Bärlin var på väg igenom efter en långboll, men kom ur läget och vände upp. Jag blev helt ren på vänsterkanten, bollen studsade lite, men jag fick kontroll och drog till, säger Källström.

Örebro-målvakten Anders Karlsson såg en projektil smita in vid första stolpen.

3-0 i den 74:e minuten - på straff.

På sex allsvenska matcher har Kim Källström producerat fem mål, ett facit som gjort "Kongo-Kim" till Stadions egen älskling.

- Ska jag var helt ärligt trodde jag inte att man kunde uppleva ett sånt här publikstöd - i varje match. Det finns ju två klackar, alla har tröjor och sjalar och flaggor och bara öser på. Det är grymt.

Mittfältaren k a n till och med bli VM-spelare i sommar.

- Jag blev väldigt glad över att förbundsledningen valde mig som reserv, att de överhuvudtaget ringde till mig. Jag hoppas verkligen inte att någon blir skadad, men är beredd.

"Stannar han längre än säsongen - en bonus"

Frågan är hur länge Djurgården får behålla sitt miljonköp.

- Skulle han stanna längre än den här säsongen är det en bonus, så ser jag det, säger Sören Åkeby.

Själv har Källström inte tänkt en proffstanke sedan han kom.

- Jag har haft fullt upp med att hitta rätt med mitt spel, så jag har ingen koll alls vad det finns för intresse. Just nu är det här så himla roligt.

Han tänker på kärlekssagan, alltså.

Den som ingen i Djurgården vill ska ta slut.

Kungen av DIF

Anders Burström