Så tycker fansen om de allsvenska arenorna

Förbättringarna som måste göras

FOTBOLL
Foto: ANDERS DEROS
Eyravallen är en av de arenor som måste rustas up.

Ryavallen

Jonas Claesson, ordförande i Guliganerna:

– Löparbanorna på Ryavallen måste bort. Själva arenan är inte heller speciellt snygg. Den är för gammal och måste moderniseras. Kolla Idrottsparken i Norrköping. Så ska en arena se ut, men jag har i och för sig inte varit överallt än.

Sen borde det finnas ett utrymme för bengaler. De ska synas men inte skada någon.

Eyravallen

Ronnie Gustafsson, suppleant i Black & White Force:

– Träläktaren hindrar från spel internationellt eftersom det finns en brandfara.

Om det regnar skulle det vara bra att ha någonting att dra över som skydd på ståplats. Om det blir några ändringar är det ett måste att ståplats finns kvar. Det blir fler som får plats och trycket är bättre på ståplats.

Idrottsparken

Andreas Lindman, vice ordförande i Patronerna:

– Planen i sig är usel. Förmodligen blir det konstgräs inom några år. Nu är det öppningar i tre av hörnen, men det vore bra om man byggde ihop hela arenan till en gryta för då skulle man få bättre tryck och även få in mer folk. Självklart skulle det även vara tak på alla läktare. Annars är det en toppenarena.

Söderstadion

Magnus Wilhelmsson, ordförande i Bajen Fans:

– Behovet av en större arena bara ökar. En given ingrediens skulle vara att klacken står kvar vid långsidan även vid en utbyggd arena. Ståplats på långsidan är viktigt. Det finns även visioner som inte går att genomföra – att sälja mellanöl på arenan och låta klubbarna ta hand om försäljningen av både mat och dryck.

Gamla Ullevi

Peter Rippe, vice ordförande i ÖIS Supporterklubb:

– Jag tycker inte det är något större fel på Gamla Ullevi, men det skulle var bra med tak på kortsidorna. Ullevi är bra för vi kommer nära planen och man får bra kontakt med spelet. Bortasupportrarna har det dock inte så bra. Hela den läktaren borde höjas så dom ser bättre, men de har i alla fall tak.

Gamla Ullevi

Andreas Toll, styrelseledamot i Änglarna:

– Den är sliten och i vissa lägen farlig ur brandsynpunkt, eftersom det är en illa underhållen träläktare. Det finns inget tak över alla platser. Det finns inte en fullgod service i form av kiosker toaletter med mera. Det finns pelare på både sittplats och ståplats som skymmer. Bortaläktaren är nog Sveriges sämsta. Jag skulle inte vilja hamna där själv.

Landskrona IP

Ulf Backman, kassör Black & White:

– Vi har en liten ståplats. Vi skulle vilja ha en långsida med tak över. Det ser lite konstigt ut med läktare på den ena sidan men inte på den andra. Löparbanor ska bort i Sverige. Våra arenor borde även byggas ihop mer. Nu är det fyra klossar och det bildas blåshål i hörnen.

Stadion

Mats Jonsson, ordförande i Järnkaminerna:

– Om jag fick ändra skulle arenorna fotbollsanpassas genom att ta bort löparbanorna. Den bästa är Olympia i Helsingborg med sina höga läktare där man ser överallt.

Örjans vall

Lars Brink, ordförande i Kvastarna:

– Vi ska inte behöva stå i regn på någon arena. Kommunen och fotbollslagen måste ta ett större ansvar och göra fotbollsarenorna mer publikvänliga. Läktare med tak är nästan ett krav.

Malmö Stadion

Mark Edwards, vice ordförande i MFF Support :

– Det största felet är självklart löparbanorna. Sen skulle vi föredra att läktaren var högre. Nu är vi väldigt utspridda. Annars är gräset fint.

Olympia

Tomas Nilsson, ordförande Kärnan:

– Det borde självklart finnas ett tak. Det gör mycket att stå under skydd. Och strunta i sittplatskalkylering. Publiken kräver både stå- och sittplatser. Sen borde alla arenor med löparbanor försvinna.

Fredriksskans

Stefan Roslund, ordförande i Kalmar FF Fans Kånkelberrys:

– Mer läktare här hos oss så vi får in mer folk. Sen måste dom här löparbanorna försvinna, man vill ju sitta nära fotbollen.

Idrottsparken

Fredrik Sandberg, sekreterare i Peking Fanz:

– Vi har det ganska bra, men man får en trevligare stämning om hörnen byggs ihop. Sen ska löparbanorna bort överallt. Kolla bara på Stadion, den är hemsk för bortasupportrarna.

Råsunda

Mikael Skogqvist, ordförande i Smokinglirarna:

– Råsunda är en bra fotbolls-

arena men alla arenor med löparbanor går bort. Det borde åtgärdas.

Erik Thulin