"Jag visste inte att jag var bäst..."

Landskronas Daniel Nannskog - allsvenskans effektivaste spelare

FOTBOLL

I fjol vann han skytteligan i superettan.

Nu är han allsvenskans effektivaste spelare.

- Coolt..., säger Daniel Nannskog, 27.

Foto: NICLAS HAMMARSTRÖM
Daniel Nannskog är allsvenskans effektivaste spelare.

Sportbladet har sammanställt statistiken som visar att Nannskog är den spelare som efter sex omgångar producerat flest mål. Han har gjort fyra själv, och dessutom spelat fram lagkamrater fem gånger. Nio poäng totalt.

- Jag hade koll på att det var så många, men visste inte att det var bäst i allsvenskan. Men det är såklart jätteroligt.

I kväll väntar serie- final mot Örgryte

Siffrorna visar också att Nannskog har bäst plus/minus-statistik, den kolumn som visar hur många mål laget gjort, respektive släppt in när spelaren varit inne på plan. Hans effektivitet har hjälpt laget till en överraskande stark start som innebär att Landskrona i dag spelar en tidig seriefinal mot ettan Örgryte.

- Jag såg Öis i derbyt mot Göteborg, och där hade de lite flyt. Men det är ett bra lag. Vi får se upp med spelare som Jeffrey Aubynn, giftig vänsterfot, och Magnus Källander.

"Vi njuter inte av framgången"

Vad är hemligheten bakom Landskronas framgång så här långt?

- Vi stannar aldrig upp och njuter av framgången. Det är ingen i laget som slappnar av. Efter varje match är det i stället fokus på nästa omgång, ett koncept som verkligen gått hem så här långt.

- Det vi har byggt upp här har jag aldrig varit med om i någon klubb tidigare. Nu gäller det bara att vi orkar mentalt hela säsongen.

Hammarby räckte hela vägen i höstas. Kan Landskrona göra samma sak?

- Vi tänker inte alls i de banorna. För oss gäller att så fort som möjligt samla ihop tillräckligt med poäng för att vi ska hålla oss kvar.

Du gjorde 21 mål i superettan i fjol, nu har du fler assist än mål. Hur kommer det sig?

- Kanske var de allsvenska försvaren förvarnade eftersom jag gjorde så mycket mål förra året. I år har jag ofta gått längre ner på planen och hämtat bollen för att sedan spela fram andra.

Vet du vilka mål du assisterat?

- Ja. Två till Alex (Farnerud), två till Milovanovic (Danijel) och ett till Matthias Eklund. Dessutom har jag orsakat en straff som Henrik Nilsson slog in.

Fullsatt på Landskrona IP i kväll.

Det kan bli en ny rolig omgång för Daniel Nannskog och hans Bois.

Christoffer Bjäreborn

ARTIKELN HANDLAR OM