”Otäckt, man blir chockad”

Magnus Erlingmark tog beskedet om Wernerson hårt

FOTBOLL

GÖTEBORG

Spelarna i IFK Göteborg informerades om Thomas Wernerson allvarliga sjukdom före matchen mot Hammarby.

- Otäckt att han drabbas. Han ser ju ut att vara i god form, säger lagkaptenen Magnus Erlingmark, 33.

Foto: PETER WIDING
känner wernerson Spelarna i IFK Göteborg fick beskedet om Thomas Wernersons sjukdom precis innan matchen. Många tog det hårt, de känner honom efter hans tid i klubben.

Thomas Wernerson var målvakt i det framgångsrika IFK Göteborgslag som vann Uefacupen två gånger. Efter den aktiva karriären blev han klubbdirektör i föreningen. Ett jobb som han behöll till 1998.

Tyckte det var bäst att berätta

Många av dagens spelare i Blåvitt har en relation till Wernerson.

- Även om det inte är så många av oss äldre kvar så känner många Thomas och har träffat honom på Kamratgården. Han dyker upp där då och då, säger Magnus Erlingmark efter matchen mot Hammarby.

Ledningen i IFK Göteborg fick kännedom om den förre klubbdirektörens allvarliga sjukdomstillstånd i går på förmiddagen.

- Vi diskuterade hur vi skulle ta det med spelarna, säger sportchefen Roger Gustafsson. Tillsammans med Stefan Lundin kom vi fram till att det var bättre att berätta för spelarna om det före matchen. Då slapp de bli överraskade när de kom till Gamla Ullevi.

Har Thomas Wernerson någon roll i IFK Göteborg i dag?

- Nej, men det har ingen betydelse. Han har betytt så mycket för klubben och haft så viktiga roller genom åren att vi alla hoppas att han snart tillfrisknar. Vi följer utvecklingen via vår läkare Leif Swärd, säger Roger Gustafsson.

Lagkaptenen Magnus Erlingmark tycker att det var bra att spelarna fick reda på vad som hänt före matchen mot Hammarby.

- Även om del redan hört talas om att Thomas var sjuk så var det bra att alla spelare informerades. Då var det avklarat. Det var inget som behövde diskuteras i omklädningsrummet och som skapade mer oro, säger Erlingmark.

Din spontana reaktion?

- Man blir chockad och skrämd givetvis. Han ser ju ut att vara i god form. Han är en härlig och optimistisk kille. Jag tror och hoppas han klarar det här, säger Magnus Erlingmark.

Michael Wagner

ARTIKELN HANDLAR OM