”Jag är besviken på AIK”

Olle Nordin: Jag är redo att ta över laget igen

FOTBOLL

Olle Nordin är frisk, sjukskrivningen över, utbrändheten botad.

Han planerade en snabb comeback som tränare för AIK - men klubben sa nej.

Nu är det tveksamt om han någonsin kommer tillbaka.

- Jag är besviken på AIK, säger Olle Nordin.

Foto: URBAN ANDERSSON
Olle Nordin är frisk och vill träna AIK igen - men AIK säger nej.

I tisdags hoppade Peter Larsson av som tränare för AIK.

Samma dag blev Olle Nordin friskförklarad av sin läkare. En två månader lång sjukskrivning var över och Nordin var redo att återvända till sitt jobb.

- Jag är återställd och fit for fight. Jag är frisk och vill tillbaka. Klart man blir besviken när det inte blev så. Det har jag rätt att vara och konstigt vore annars, säger Olle Nordin.

Ville ta över i juli

Redan 2 maj lämnade Olle Nordin ett förslag till AIK om hur comebacken skulle se ut. Förslaget byggde på en stegvis upptrappning fram till juli, sedan skulle Olle vara tillbaka som huvudtränare till etthundra procent.

Samtidigt meddelade Peter Larsson att han tänkte fortsätta som tränare året ut. AIK tackade därför nej till Olles förslag med motiveringen att man inte ville byta tränare ytterligare en gång.

Två veckor senare hoppade Larsson av och nu står AIK utan tränare. Enligt vd:n Sanny Åslund tänker man ändå hålla fast vid sitt nej till Olle Nordin.

- Jag fick ett läkarintyg 2 april där Olle Nordin var utbränd. Om han är utbränd i april, kan han då vara helt frisk sex veckor senare? Ett återfall för Olle vore förödande för honom och absolut inte bra för laget, säger Åslund.

Samtidigt som AIK letar ny tränare förstår Åslund Nordins besvikelse.

- Olle tycker nog att vi är onödigt försiktiga, men vi måste se till lagets bästa.

När kan ni tänka er att ta tillbaka Olle som tränare? Till nästa säsong?

- Vi ska träffa Olle och hans läkare i slutet av maj och diskutera hur det blir.

Även om Nordin är besviken på AIK är han på strålande humör när Sportbladet ringer.

- Allt det där med AIK kommer egentligen i andra hand. Det viktigaste är att jag mår bra och är frisk, säger Olle Nordin.

- Jag har haft två underbara månader där jag bara tagit det lugnt. Inte sett en enda fotbollsmatch, knappt följt resultaten. Jag har ägnat mig åt saker jag tycker om.

Som vadå?

- Trädgården, våra hundar, lyssnat på klassisk musik, läst böcker. Jag har kopplat av och gjort sådant jag inte hunnit med tidigare.

"Det gick för långt"

Enligt Olle Nordin började stressproblemen under fjolåret. Han fick mer och mer att göra, sköt på sin semester och under hösten tilltog sömnproblemen.

- Tidigare har jag varit bra på återhämtning men det blev mindre och mindre tid till lugn och ro. Jag kunde inte släppa jobbet.

- Jag lät det gå för långt. Jag var dödstrött och utarbetad. Som tur var upptäckte jag det i hyfsad tid.

Han påpekar att AIK ställde upp till 100 procent medan han var sjuk.

- AIK var suveräna. De gav mig möjligheten att bli frisk. Återhämtandet har gått mycket bra och jag har lärt mig att värdesätta annat i livet än fotboll.

Kommer du träna AIK igen?

- Jag vet inte. Jag vill egentligen inte kommentera det. AIK har en del viktiga beslut att fatta. Vi ska i alla fall träffas i slutet av maj.

Robert Laul

ARTIKELN HANDLAR OM