Centimetrar från att bli matchhjälte

Pascal Simpson nära succé i allsvenska comebacken

FOTBOLL

HELSINGBORG

Pascal Simpson var centimetrar från att bli matchhjälte i sin premiärmatch för Halmstad.

- Nicken grämer mig. Det var ett väldigt bra inlägg från Magnus Svensson men jag var för passiv.

Pascal Simpson.

En nick i ribban och ett stenhårt skott i stolpens insida.

Med tanke på att Pagges senaste tävlingsmatch var danska ligapremiären med FC Köpenhamn mot Viborg för ett år sen var det en sensationellt bra allsvensk comeback.

Pascal Simpson gav tyngd åt Halmstads tidigare så tama anfall och plötsligt fick Robert Andersson ytor att utnyttja sin snabbhet i.

Åttonde oavgjorda

Ändå blev det bara 0-0 och Halmstads åttonde oavgjorda match i årets allsvenska.

- Ser man på statistiken med 15 målchanser för oss blir man så klart ledsen men vi får ta med oss det positiva från den här matchen. Det ska nog lösa sig, säger Pascal Simpson.

På läktarna satt 20-talet kompisar från FC Köpenhamn som åkt över bron med klubbens buss för att stötta sin utlånade kompis.

- Sammanhållningen bland spelarna i FCK är fantastisk. Men när man köpte Jörgen Pettersson också kände jag att Hasse Backe (FCKs tränare) inte tänkte satsa på mig. Därför kändes Jonas Therns förslag helt rätt.

Simpson och Magnus Svensson lyfte Halmstad mot Helsingborg men i dag kan klubben bli av med Petter Hansson som i våras ansågs behövas både som mittback, mittfältare och anfallare. Holländska Herenveen vill köpa loss honom omedelbart.

- Inga kommentarer, säger Petter Hansson medan ordförande Bengt Sjöholm undanglidningar antyder att förhandlingarna är inne i ett slutskede.

Petter Hansson har två och ett halvt år kvar på sitt kontrakt så det finns ingen anledning för Halmstad att sälja billigt.

"En bra allsvenska"

Som Halmstad spelade mot Helsingborg har man svårt att se laget som ett bottenlag. Eller som HIF-tränaren Sören Cratz säger:

- Är Halmstad ett bottenlag har vi en väldigt bra allsvenska.

Helsingborg däremot fungerade inte alls som lag.

- Jag tror att vi får möta många lag som flyttar upp och möter oss högt som Halmstad gjorde. Alla vet att vi är bra när vi får rulla boll, säger Jesper Jansson som återigen gjorde en stormatch.

Tappar mark i toppen

HIF är på väg att tappa mark i toppstriden mot framförallt Örgryte och Malmö.

- Det är de två stabilaste lagen. Dom hade bra trupper från start och har förstärkt ytterligare. Vi har sålt Rade Prica och fått Jozo Matovac, Ulrik (Jansson) och Michael Hansson skadade. Vilket lag som helst hade fått problem om man tar bort fyra såna spelare, säger Jesper Jansson.

HIF letar nu efter en försvarsspelare och en anfallare för att bredda truppen i höst.

Stefan Alfelt