Färdigspelat för Barsom i Djurgården

Lämnar klubben i november

FOTBOLL

Abgar Barsom lämnar Djurgården den 30 november 2002. Parterna kan inte enas om ett nytt kontrakt.

Ordförande Bo Lundquist skriver i ett öppet brev på klubbens hemsida:

- Från Djurgårdens sida är vi - även om vi hela tiden alltså haft för avsikt att komma till en positiv lösning - trots allt tacksamma för att vår motpart så klart deklarerar att det inte är någon idé att lägga ner tid och möda för att fortsätta förhandlingarna.

Nya kapitel har skrivits under sommaren i sagan om Abgar Barsom och Djurgården. I går meddelade klubben på sin hemsida vad som gått snett i förhandlingarna med mittfältaren.

Djurgården informerades i december 2001 av Barsom och hans ombud att han med stor sannolikhet skulle få ett proffsanbud från Italien före den 31 januari 2002. Parterna enades då om att avvakta med diskussionerna om ett nytt kontrakt.

Men inget bud kom.

Efter flera försök till försoning meddelades klubben i månadsskiftet maj/juni att Barsom inte ville föra några diskussioner om ett nytt kontrakt. Spelaren var därmed inte aktuell för startelvan i A-laget.

Efter VM försökte parterna komma överens igen och den 13 juli kom Djurgården med ett förslag som innebar en möjlig total årslön på cirka 700000 kronor plus ersättning vid eventuellt spel i europacuperna. Barsom erbjöds vidare 30 procent av transfersumman om han såldes under kontraktstiden 2,5 år. Han erbjöds också en trerumslägenhet på Gärdet.

Nedlagda förhandlingar

Den 29 juli erhöll klubben följande meddelanden från Abgar Barsoms juridiska ombud:

- Bröderna Barsom ser ej någon anledning att nu komma med ytterligare ett motbud i och med att de anser att ni står för långt ifrån varandra. Förhandlingen torde därmed vara avslutad vad gäller nytt kontrakt mellan Abgar Barsom och Djurgårdens IF. Vi har haft ett stort antal samtal och möten. Ytterligare argument torde inte föra saken vidare.

I går kom svaret från klubben. Förhandlingarna läggs ner. Om detta verkligen är det sista kapitlet i sagan om Abgar Barsom och Djurgården återstår att se.

Sportbladet har förgäves sökt Barsom för en kommentar.

Johanna Garå