Rami Shaaban höll tätt igen

Andreas Isaksson förblir fast på bänken

1 av 2 | Foto: STEFAN JERREVÅNG
Rami Shaaban är säker i Djurgårdens mål - och där med också säker på sin plats i laget.
FOTBOLL

Landslagsmålvakten Andreas Isaksson såg Djurgården ta ytterligare en seger från bänken i går.

Nu lär han bli kvar där.

- Skönt att få hålla nollan två matcher i rad, säger Rami Shaaban.

Anfallsspelet lär ha gett tränarna Sören Åkeby och Zoran Lukic ett och annat grått hårstrå, men när det gäller målvaktsposten har de inga problem.

Andreas Isaksson eller Rami Shaaban?

Vem de än väljer kan det inte bli fel, för bakom den bänkade VM-reserven finns en annan målvakt som drömmer om landslaget.

Visade klass igen

Mot Kalmar visade 27-åringen sin klass på nytt.

- Den här matchen var som den mot Norrköping. Lagen får alltid en eller två chanser på slutet. Det var jag orolig för, säger han.

När fansen hade räknat in ytterligare tre poäng och börjat studera förändringarna i den allsvenska tabellen, fick Kalmar en hörna.

Helt omarkerad fyra-fem meter framför mållinjen kunde Lasse Johansson sätta till pannan. Det hade varit mål där, om inte...

- Jag fick upp högerhanden och tippade bollen i ribban. Jag hann inte tänka, men stod på rätt ställe. Allt gick så himla fort, säger Rami Shaaban.

"Perfekt inför derbyt"

Det var Kalmars enda heta målchans under hela matchen, men tillräckligt för att Djurgården skulle komma undan med blotta förskräckelsen.

- Vi skapade inte lika mycket chanser som mot Norrköping, men med tur och skicklighet fick vi tre poäng. Med lite otur hade vi bara haft två poäng från de senaste matcherna, men nu har vi sex. Det känns perfekt inför derbyt mot AIK.

Och då står Rami Shaaban?

- Det här var bra för självförtroendet, men man vet aldrig. Jag kan bara träna och ligga i. Det gäller att vara ödmjuk inför uppgiften, säger Rami Shaaban.

Stefan Holm

ARTIKELN HANDLAR OM