Nigeriansk anfallare klar för AIK

”Han ser mycket intressant ut”

FOTBOLL

Nigerianen Peter Ijeh har gjort succé i Malmö FF.

Nu hoppas AIK på samma utdelning och värvar en landsman till Ijeh. Landslagsmeriterade anfallaren Samuel Ayorinde skrev i dag på för Solna-klubben.

- Han ser mycket intressant ut, säger assisterande tränaren Pär Millqvist.

Foto: Roger Schederin
Ayorinde blir spelklar för AIK om en vecka.

Ayorinde har en minst sagt brokig karriär bakom sig. 28-åringen har hunnit med två svenska klubbar, Lira Luleå (1999) och Assyriska (2000-01). Under sina två säsonger i Assyriska gjorde han 50 matcher och 14 mål i Superettan.

Ayorinde har dessutom spela för Nepal Legos (Nigeria, 1991-93), Stade Tunisien (Tunisien, 1994), SK Sturm (Österrike, 1995), Leyton Orient (England, 1996-97), FF Jaro (Finland, 1997), Bangor City (Wales, 1998) och senast Stalybridge Celtic FC i engelska Nationwide Conference (femtedivisionen).

Stark och teknisk

Den 180 cm långe och 81 kilo tunge anfallaren har tränat med AIK under veckan och gjort intryck.

- Det är en stark herre. Han är snabb och teknisk men lite otränad, säger Millqvist.

Ayorinde har skrivit på för två och ett halvt år och blir spelklar om en vecka, men det kan ta längre än så innan han går in i laget.

- Han har inte spelat sedan i maj, så han är lite rostig. Vi måste ge honom lite tid att lära känna grabbarna och komma i form, säger Millqvist.

Ayorinde har gjort tre landskamper för Nigeria. De båda första gällde kval till de afrikanska mästerskapen, mot Burkina Faso i oktober 1998 och mot Burundi i januari 1999. I våras var han dessutom med i Nigerias landskamp mot Kenya en månad före VM-slutspelet började.

Anders Bäckström