Effektivt, Elfsborg

En målchans, ett mål - och en sällsynt försvarsnolla

FOTBOLL

HALMSTAD

Andra raka segern och första nollan på åtta matcher. Elfsborg har äntligen fått flyt.

- Vi är enormt nöjda med den här segern, säger Anders Grönhagen.

Elfsborg har haft en motig säsong med massor av skador och utvisningar. Förra omgången mot Malmö togs första hemma segern. Igår kom tredje bortasegern i en händelsefattig match mot Halmstad.

- Det var otroligt skönt att få vinna idag, berättar matchvinnaren Hasse Berggren.

Målet kom på Elfsborgs enda riktigt vassa chans i matchen. Hasse Berggren fick en snabb djupledsboll från pigge Jonas Lundén och kunde bredsida in bollen med vänstern.

- Jätteskönt att se bollen rulla in, förklarar Berggren.

Som kom in i paus istället för Malmömatchens succéspelare Andreas Drugge. Med tyngd och tuffhet lotsade Hasse Berggren in Elfsborg i matchen efter en medioker första halvlek.

- Men i andra tycker jag att vi spelade upp oss fram till målet, säger Berggren.

Moralen - segervapnet

Men det var ändå en moralens och kampviljans seger. För Elfsborg gjorde verkligen ingen stormatch. Passningsspelet stämde inte alls och faktum är att laget gjort betydligt bättre matcher tidigare och då förlorat. Kanske en liten vändning när det gäller flytet är på gång.

- Spelet har gått i vågor hela säsongen och det här var väl ingen stor match från vår sida. Men vi är unga och mycket nöjda med en sån här seger, förklarar Anders Grönhagen.

Som har vaskat runt i laget den senaste tiden. Igår plockade han ut Drugge och mittbacken Kristoffer Arvhage redan i paus.

- Arvhage har varit skadad och kände sig lite tung i benen. Hasse Berggren kom in och bidrog med sin tyngd. Vi spelar med dom spelare som känns fräscha för dagen, förklarar Grönhagen.

Som visat fingertoppskänsla med sina laguttagningar de senaste matcherna.

Och om Elfsborg dessutom fortsätter att täppa till i försvaret kanske man lämnar den omedelbara nedflyttningsregionen. För gott.

Inga baklängesmål - för första gången på åtta matcher

Martin Strömberg