Drömmålet

Farnerud visade landslagsklass: Det här var min bästa match i allsvenskan

FOTBOLL

LANDSKRONA

Alexander Farnerud, 18, står omsvärmad av journalister i Landskronas omklädningsrum och säger att han fått ett brev om att han är en av 27 aktuella för U 21-landslagets nästa match.

U 21?

Mot Örebro visade han A-landslagsklass.

Foto: KRISTER HANSSON
Alexander Farnerud, 18, slog till med ett nytt drömmål precis när Landskrona behövde det som bäst.

Sällan har en spelare varit så kreativ och effektiv i en allsvensk match.

Gång på gång lurade hans aviga och lite valpaktiga vändningar motståndarna och skottet som betydde 3–1 och avgjorde matchen var av ren Roberto Carlos-klass. Hårt och skruvat åt alla möjliga håll på en gång.

– Det var från långt håll men det kändes rätt att skjuta där, säger han.

Riktigt stora lirare tänker aldrig efter – de handlar på instinkt. Är känslan den rätta så gör man det. Vad nu än den känslan kan bära till...

– Det här var min bästa match. Det var viktigt att vinna och bryta den förlusttrend vi haft. Det hade varit oerhört tungt att ha en förlust till inför derbyt mot Helsingborg.

På måndag väntar årets största prestigematch alla kategorier i allsvenskan. Efter Landskronas 6-2 mot Helsingborg i premiären finns inget annat än revansch för HIF.

– Nu ska det bli roligt att spela den, säger Alexander Farnerud.

I klass med Zlatan

Landskrona var mot Örebro tillbaka i det vinnande spel man så sensationellt inledde allsvenskan med. Alexander Farnerud och Johan Andersson på den andra yttermitfältsplatsen visade gång på gång varför de två anses vara de största offensiva talangerna som kommit fram i svensk fotboll sen Zlatan Ibrahimovic.

– Det här målet rankar jag som nummer två efter lobben mot Hammarby. Frisparken mot Malmö är trea, säger Alexander Farnerud.

Talangens två supermål 2002

Stefan Alfelt