– Vi måste ta revansch

Förnedrade mot Landskrona senast – nu laddar Helsingborg om

FOTBOLL

Ett Landskronaband döpte om Tom Jones världshit Sexbomb till 6–2 och fick stan att dansa.

Samtidigt grät man i Helsingborg.

Foto: TOMAS BERGMAN
Landskronafansen jublade senast efter hela 6–2 mot Helsingborg. I dag drabbar lagen samman igen.

Aldrig har en nykomling i allsvenskan förnedrat en storebror som Landskrona Bois gjorde när man krossade guldfavoriten HIF i årets premiär.

I kväll är det dags för revansch inför ett fullsatt Olympia.

– Dels måste vi ta revansch för 2–6, dels måste vi vinna för att hänga med däruppe, säger HIFs duktige mittback Jesper Jansson.

Intresset är enormt inför derbyt. Landskrona var nere i skiten med tre raka förluster och bara en poäng på fem matcher innan man reste sig med en fantastisk insats mot Örebro.

Var inte beredda

– Vi har inte tänkt så mycket på Landskronas form. För oss gäller att inte bli övertända av att ha 2–6 för mycket i tankarna, säger Jesper Jansson.

Analyserar man den inledande sensationella matchen i Landskrona finner man att Helsingborg ändå var bra med nästan fram till paus.

– Vi fick 2–2 och borde kanske säkrat ett tag men i stället fortsatte vi för mycket framåt. Vi var inte beredda på att de kontrade så snabbt. Den här gången ska vi inte gå ut med huvudet under armen.

Upp och ner i år

Helsingborg har haft en upp och ned-säsong med ett par fantastiska försäsongsmatcher som gjorde laget till storfavorit till SM-guldet. Sen kom 2–6-smällen och allt kom av sig.

– Det satt faktiskt i väldigt länge, säger Jesper Jansson.

Den senaste tiden har Helsingborg visat stigande form och nu siktar man på att hänga med Örgryte och Malmö i toppstriden.

Måste vinna hemma

– Vi måste vinna alla våra hemmamatcher om vi ska klara det. Oavgjort borta mot Djurgården och Örgryte är bara okej om vi vinner hemma, säger Jesper Jansson.

Kvällens Skånederby handlar mycket om vilket lag som ska få den mentala kick som kan bädda för en trevlig höst.

Stefan Alfelt