”Nu har tåget gått för oss”

Efter förlusten i derbyt tror inte Cratz på en plats i toppen

FOTBOLL

HELSINGBORG

Jesper Jansson sitter med tom blick i omklädningsrummet och stirrar ut i ingenting.

Helsingborg har åkt på en ny tung förlust.

- Vi måste vara mer cyniska, säger Jesper Jansson.

Foto: krister hansson
NEEEJ Ola Nilsson är helt oförstående till domarens varning. Han förstod nog heller inte riktigt vad som hände i slutet av matchen. Inom loppet av sju minuter hade Landskrona vänt på tillställningen och tagit ännu en derbyseger.

Cyniska i betydelsen att fördärva mer. Inte låta Landskrona än en gång vara bäst på det som de är bäst på - att spela snabbt och effektivt.

- Vi måste ställa oss så att de inte får komma upp med fart i nickduellerna. Vi måste stoppa deras löpningar innan de hinner att slå inläggen, säger Jesper Jansson.

Landskrona nickade in alla sina tre mål. Jesper Jansson förlorade sina nickdueller mot både Alexander Farnerud och Magnus Torvaldson. Tidigare under säsongen har Jansson raderat ut varenda motståndare och varit kung i luften framför eget mål.

- Nu är det kört i toppen för oss, säger Jansson dystert.

"Vi ska inte förlora"

Alvaro Santos som varit lysande och gjort ett snyggt mål och prickat stolparna med två frisparkar säger samma sak:

- Gör vi två mål ska vi inte förlora matcher. Vi släpper in för många och för enkla mål. Vi hade behövt tre poäng för att kunna vara med i toppstriden, säger Santos.

Alvaro och Hans Eklund var planens allra bästa spelare i andra halvlek fram till att Landskronas mittback Magnus Torvaldson plötsligt steg fram och avgjorde matchen.

- Det här var oerhört tungt. Vi äger matchen fram till att de gör 2-2. Men det är många viktiga matcher kvar och rätt många poäng att spela om. Jag vill inte tro att det är kört, säger Hans Eklund.

Som dels gjorde sitt första mål för säsongen, dels var millimetrar från att bli matchhjälte när hans halvvolleyskott täcktes så att det styrdes och blev till HIF:s tredje stolpträff för kvällen.

- Det hade varit så jäkla skönt att få sätta det, säger Hans Eklund.

Det är första säsongen som han inte varit en regelbunden målspottare i allsvenskan.

Sören Cratz hade tänkt att byta ut honom precis innan Eklund gjorde sitt 2-1-mål.

- Ibland kan man ha tur som tränare, säger Sören Cratz.

Som antingen föredrar att ligga lågt inför avslutningen av säsongen eller som verkligen tror att guldchansen är borta i och med derbyförlusten.

Kollar bakåt

- Nu har tåget gått för oss däruppe. Vi kan koppla bort det och se till att hålla lagen där nere bakom oss i fortsättningen, säger Sören Cratz.

Kanske det - men visst kan det svänga lika friskt i resten av serien som det gjorde i gårdagens derby.

Stolpe ut x 3 för Alvaro Santos

Alvaro Santos hade inte marginalerna på sin sida.

Stefan Alfelt