"Det är en kick att bli uttagen i landslaget"

Tolv frågor till Babis Stefanidis

FOTBOLL
Foto: HANNA TELEMAN
fotbolls- livet leker I fjol inhoppare - i år ordinarie. Babis Stefanidis är inne i ett härligt flyt för tillfället. Och framgångarna i Djurgården har belönats med en plats i U 21-landslaget.

1 Ni möter Halmstad hemma i dag, vilka är dina tankar?

- Vi går in för att vinna varje match. Vi ska försöka spela som vi gjorde på Irland, med tålamod. Då kommer målen.

2 Ni är sex poäng efter Malmö och Örgryte i toppen. Kan ni hota dem i kampen om SM-guldet?

- Det går så fort i fotboll, tre poäng för en seger så sex poäng är ingenting. Vi kollar framförallt på kommande match, men till slut hoppas jag att vi är med i toppen.

3 Vilken betydelse hade segern i Uefa-cupkvalet?

- Det var ingen lätt match, det tog ganska mycket på krafterna, men det ska inte vara något problem. Efter förlusten mot Malmö har detta givit oss självförtroende. Men efter AIK-matchen svävade vi i himlen och fick stryk av Malmö, där fick vi oss en läxa. Jag tror att vi är mer fokuserade nu.

4 Avancerar ni i Uefa-cupen?

- Vi vann ju med 3-1 borta så det tror jag att vi gör.

5 Du togs ut U 21-landslaget och debuterar mot Ryssland, nervös?

- Det ska bli väldigt kul, jag hade inte alls förväntat mig det.

6 Varför tror du att du är uttagen?

- Jag vet inte. Det var kanske dumt att ta ut mig... Laget har gått bra, jag har fått spela, men jag har inte tänkt på varför. De kanske har sett att jag är i bra form.

7 Din tränare Sören Åkerby säger: "Det är viktigt för hans självförtroende och det finns inte många yngre spelare som är bättre än Babis Stefanidis". Kommentar?

- Klart att självförtroendet betyder mycket och det är en kick för mig att bli uttagen. Det är stort att representera Sverige.

8 Vem tycker du är den bästa unga spelaren?

- Alexander Farnerud. Han är riktigt bra.

9 Du har spelat i Greklands högsta liga och även mött flera internationella lag. Vilken nivå håller egentligen allsvenskan?

- Den är bra, men de flesta lagen har unga spelare och de har framtiden för sig. Om tre-fyra år kan det bli en mycket hög nivå, om alla stannar.

10 Sören säger även att du har blivit modigare och har en hög potential, men kan vara lite valpig. Känner du dig osäker?

- Ja, ibland. Ibland blir det lite fel, men ingen är perfekt och jag har många brister som jag måste förbättra. Jag blir nog lite osäker ibland.

11 Mest inhopp i fjol, men nu har du en plats i Djurgårdens startelva. Vad har gjort att du utvecklats så den här säsongen?

- Tränarna har givit mig ett självförtroende och den fysiska träningen ger givetvis någonting i längden. Men det är tack vare tränarna som jag har utvecklats.

12 Varför lyckas Zoran Lukic och Sören Åkerby förbättra många unga spelare?

- De tror på spelare som inte ens tror på sig själva. De satsar på unga spelare och försöker träna dem lite mer. De tränar psyket, inte bara springa och spela boll och det utvecklar en. Jag är väldigt tacksam mot Djurgården.

Snabbfakta/Babis Stefanidis

Anna Carlsson