”Åk inte hem din jävla idiot”

Supporterattack mot Kalmars tränare - slog sig fri med knytnäve i bröstet

FOTBOLL

Besviken efter förlusten lämnade Kalmars tränare Conny Karlsson arenan.

Då grep en supporter tag i honom och skrek:

- Du är inte längre välkommen till Kalmar, din jävel. Åk inte hem din jävla idiot.

Foto: JAN JOHANNESSEN
SLOG SIG FRI Kalmars tränare Conny Karlsson attackerades av en supporter efter matchen mot Hammarby i går på Söderstadion. På väg ut från arenan grep en supporter tag i honom och skrek. Karlsson försvarade sig med ett slag i bröstet på angriparen.

Conny Karlsson försvarade sig med ett knytnävslag i bröstet på angriparen.

Missnöjet med fotbollslagets resultat och dess utsatta läge i allsvenskan har varit stort i Kalmar den sista tiden. Lokalpress har krävt tränare Conny Karlssons avgång, lokalradion har uppmanat folk att ringa in sina åsikter och flera supportrar är mycket besvikna på att laget inte lyckas vinna.

Förlustmatchen mot Hammarby (3-1) blev för mycket för en tillrest supporter. När spelarna lämnade planen för att gå in i omklädningsrummet på Söderstadion hade han tagit sig bort till spelargången och enligt uppgifter till Sportbladet skrek han oförskämdheter och okvädesord till spelarna.

Slet tag i kläderna

När sedan tränaren Conny Karlsson, som siste man, gick in i gången tappade supportern tålamodet. Enligt flera vittnen hängde han över staketet, som skiljer läktaren och spelargången åt, och slet tag i Conny Karlssons kläder. Han skrek:

- Du är inte längre välkommen till Kalmar, din jävel. Åk inte hem din jävla idiot.

Flera personer bekräftar att tränaren svarade med att slita sig loss och slå till angriparen med knytnäven i bröstet. Supportern fördes bort av matchvärdar och fortsatte att skrika åt Kalmars tränare.

- Det var en del munhuggeri på väg ut från matchen, lite tjafs, säger Conny Karlsson.

- De skrek dumma saker och jag fick försvara mig, men det var inget fysiskt inblandat.

Har du råkat ut för något liknande tidigare?

- De har aldrig varit så här nära, men det är klart att jag har hört att de ropat saker.

Trots det utsatta läget i tabellen har tränaren fortfarande förtroende från styrelsen.

- Vi har inte diskuterat något annat namn och Conny har vårt fulla stöd. Jag har inte hört om händelsen och kan inte kommentera den, säger Kalmar FF:s ordförande Ronny Nilsson.

Anna Carlsson