Lasse Johansson hånades på Söderstadion

”Jag kan inte ens bli förbannad”

FOTBOLL

Han har varit med och åkt ur allsvenskan tre gånger – med tre olika lag.

Det fick Hammarbys fans att häckla Lasse Johansson.

– Jag kan inte ens bli förbannad, de är 10 000 mot en så jag har ingen chans, säger han.

27-åringen hann inte spela många minuter innan Hammarbys fans skanderade:

– Lasse åker ur i år.

Och risken finns. Kalmar ligger med sina 13 poäng näst sist i allsvenskan och måste vinna för att föreningen och Lasse Johansson ska slippa degradering.

– Det gick inte att undvika att höra vad de skrek, säger Lasse Johansson.

– Jag försöker att inte tänka på det. Förhoppningsvis menar de inget illa, jag tycker att det är lite trist. De tycker säkert att det är roligt.

De skanderade även Lasse till Djurgården. Intresserad av att följa uppmaningen?

– Jag antar att de vill att Djurgården ska åka ur, men jag fortsätter att koncentrera mig på att hålla Kalmar kvar i allsvenskan.

Börjar bli van

Har du blivit bemött liknande någon gång?

– Det har hänt lite överallt. När jag kom tillbaka till Göteborg och vi spelade mot mitt förra lag Gais i den avgörande matchen om vilka som skulle gå upp i allsvenskan var det liv. Då var det en som sprang in bakom läktaren för att slå mig. Han skulle hoppa på mig, men polisen fick bort honom, så det krävs lite för att jag ska reagera. Jag är rätt luttrad, säger Lasse Johansson.

”De har rätt att skrika”

– Jag är en offentlig person och jag har valt att springa in på planen. De har betalat för att titta och har väl rätt att skrika vad de vill antar jag.

Med de spelet som Kalmar presterade i förlustmatchen mot Hammarby i går (1–3) är risken stor att Lasse Johansson åker ur allsvenskan för fjärde gången, andra gången med Kalmar.

Laget hade flera målchanser, men var märkligt ineffektivt framför mål och hade stundtals ett vidöppet försvar.

– Det tog inte ens en kvart innan de gjort 2–0 och som vanligt slarvade vi bort våra chanser. Vi skulle också gjort tre mål. Forceringen i andra halvlek var godkänd, men det håller inte att släppa in två mål på två skott innan man ens börjat spela. Alla, inklusive jag själv, måste höja sig, säger han.

– Vi ska inte förneka att vi riskerar nedflyttning och kan inte längre säga att det lossnar snart. Nu måste vi verkligen försöka.

Annars blir det fjärde gången på fem år som Lasse Johansson finns med i ett av lagen som tvingas lämna allsvenskan.

Anna Carlsson