Bänkad - nu ger han Helsingborg nytt hopp

Lindström: De här segrarna är skönast

FOTBOLL

HELSINGBORG

Han säger att han inte kan nicka.

Ändå gav han Helsingborg nytt hopp i toppen - på en nick.

- Vi spelar inte bra, men vinner och det är vad som räknas, säger HIF:s matchhjälte Mattias Lindström.

I vårens försäsongsmatcher spelade han till sig en fast plats i Sören Cratz startelva med snabbt och rakt attackspel. Inte som tidigare år då han dribblade tills dess att han hamnade i återvändsgränder. Han fick också chansen i de inledande allsvenska matcherna.

- Jag var med i två matcher utan att vara bra. Och när man hamnat utanför laget i HIF är det inte så lätt att komma tillbaka. Nu hoppas jag att det ska bli bättre igen.

Mattias Lindströms inledning mot Örebro pendlade mellan höga höjder och vågdalar.

Han dribblade fräckt och effektivt men slarvade med inläggen och han borde ha gjort mål efter sju minuter när han fick skottläge från sju-åtta meter.

- Jag är ingen stor målskytt och jag kunde inte skjuta på något annat ställe än just där målvakten visste att bollen skulle komma.

Svagt försvarsspel

Skottet var hårt men Peter Westman hann ändå göra en jätteräddning.

Nästa målchans som Mattias Lindström fick kom i 86:e minuten och den gången gjorde Peter Westman och Örebroförsvaret istället ett riktigt dåligt ingripande. Mattias fick ostörd gå upp och lobbnicka in Christian Järdlers långa frispark.

- Jag bara väntade på att målvakten skulle komma och ta bollen. Vet inte var han tog vägen för jag såg honom inte. Vi får jobba hårt för poängen men det är de segrarna som är skönast, säger Mattias Lindström.

Utan självförtroende

Helsingborg är poängmässigt i hygglig form.

På de sex senaste matcherna har det bara blivit en förlust - 2-3 hemma mot Landskrona - men det har också blivit tre oavgjorda matcher som i praktiken bör ha kostat HIF guldchansen. Inte bara beroende på de tappade poängen.

- När Örebro gjorde 1-1 far huvudena in mellan skulderbladen på något underligt vis på spelarna. I det läget har jag en obehaglig känsla av att Örebro skulle vända matchen. Ett Helsingborg med självförtroende hade dödat matchen tidigare, säger tränaren Sören Cratz.

HIF saknar det djupledsspel som försvann när Rade Prica flyttade till Hansa Rostock.

Jansson avstängd

Efter det är laget väldigt beroende av två spelare:

Alvaro Santos som ständigt är farlig på topp.

Jesper Jansson som i går flyttade upp från mittbackplatsen till mittfältet. Där drog han dock på sig sin tredje varning och är avstängd i bortamatchen mot Kalmar.

- Den spelare som vi sist av alla vill ha avstängd men står vi och faller med en spelare är vi inget bra fotbollslag, säger Sören Cratz.

I sina bästa stunder är HIF fortfarande ett bra fotbollslag.

Frågan om hur bra det är får nog sitt svar i de närmast kommande omgångarna.

Stefan Alfelt