Drömmål - men nu har Bajen anfallskris

Pinones-Arce lagets ende anfallare i speldugligt skick

FOTBOLL

MALMÖ

Pablo Pinones-Arce, 20, gjorde sitt första allsvenska mål med en underbar soloprestation.

Det kan behövas fler.

För nu är han ende spelduglige anfallaren i Hammarby.

- Tack, säger Pablo Pinones-Arce när vi berömmer honom för hans mål.

Sen säger han ingenting.

Står bara tyst och lyssnar på frågorna utan att säga mer än det absolut mest knapphändiga som behövs för att ge ett hyfsat svar.

- Ni får ursäkta men jag är ganska fåordig, säger han och hastar sen iväg till bussen som ska föra Bajen till det väntande flyget hem från Skåne.

Läckert mål

Bättre att snacka på planen, såklart, och bättre än 1-0-målet mot Malmö kan det inte sägas.

Volleymottagning, snurr, nick ner till halvvolleyläge för vänsterfoten och skott direkt. Snyggare blir det inte - men eftersom Peter Markstedt drog på sig en varning är Pablo Pinones-Arce ende anfallaren som finns kvar att tillgå i truppen till nästa match.

Andreas Hermansson och Antti Pohja är ju båda skadade. En klar missräkning - just nu när det äntligen börjat att se ut att gå åt rätt håll igen för de svenska mästarna.

- Vi har inte förlorat i någon av de fem senaste matcherna. Jag tycker inte att vi ska ligga därnere i botten och det kan gå snabbt för oss uppåt. Alla kan slå alla i allsvenskan, säger Peter Markstedt, återigen mycket stark.

Förening efteråt

Efter massor av dueller med MFF:s Daniel Majstorovic stod de två ändå och snackade avspänt tillsammans efter matchen utanför Hammarbys omklädningsrum.

- Precis som det ska vara. Hårt och tufft i matcherna och sen är man kompisar direkt efter. Peter är en mycket skicklig och tuff motståndare, säger Daniel Majstorovic.

Eftersnacket till matchen handlar naturligtvis om Malmös skyttekung Peter Ijehs utvisning i frustration över att ha blivit dragen i tröjan en gång för mycket.

- Sånt händer ju hela tiden. Alla ger och tar. Som anfallare vill man styra vart motståndaren ska hamna medan försvararna vill få koll på en snabbt. Då blir det tufft. Så är det överallt i hela världen, säger Peter Markstedt.

Bajens tre tunga avbräck

Stefan Alfelt