Här slår "Guds hand" till igen...

Peter Ijeh om sin livs första utvisning: Det var fel av domaren

1 av 4
1. Suleyman Sleyman tar tag i Peter Ijehs tröja och hindrar Malmöanfallaren från att rycka loss...
FOTBOLL

MALMÖ

En irriterad viftning med högerhanden - då åkte Peter Ijeh på sitt livs första utvisning.

- Det hör till spelet men det var fel av domaren, säger han.

Malmö FF:s skyttekung fick en tuff match mot Hammarbys täta försvarsspel. Så fort han närmade sig straffområdet steg Bajens försvarare upp och tryckte sig tätt intill honom.

De drog i tröjor och stängde av löpvägar och Ijeh tappade snabbt tålamodet och blev själv irriterad och ojust i stället för att spela sitt eget spel.

- Domaren borde ha sett hur Hammarbyspelarna hela tiden drog i min tröja. Det är inte så fotboll ska spelas.

Just före halvtidsvilan grabbade Hammarbys högerback Suleyman Sleyman tag i Ijehs tröja i ett ganska ofarligt läge. I nästa sekund slog Ijeh ett lätt slag mot Sleymans bakhuvud.

Tänkte inte träffa

- Jag ser att Malmöspelaren slår ett slag mot bakhuvudet på sin motståndare. Även om man är provocerad måste man hålla sinnet kallt i ett sånt läge, säger domaren Anders Frisk om Peter Ijehs agerande.

- Hammarbyspelaren drog i min tröja och jag försökte komma loss. Det var aldrig min avsikt att slå på honom, Peter Ijeh.

Anders Frisk blev naturligtvis utbuad men det blir han så gott som alltid på Malmö stadion.

Frågan är hur lång Peter Ijehs avstängning blir.

- Peter viftar till med handen och det spelar tydligen ingen roll om man får till ett knockoutslag eller bara en lätt träff. Det här blir dyra läropengar för oss, säger Malmös tränare Tom Prahl.

Skillnaden mellan ett MFF med den irrationelle målskytten i laget och ett MFF utan är stor. Peter Ijeh blir med automatik avstängd en match. Utöver det handlar det om vad disciplinnämnden kommer fram till för straff. Det kan handla om vad som helst mellan två och fyra matchers avstängning.

Inte så besviken

Som Sportbladets statistik visade i går är Peter Ijeh en typisk straffområdesspelare.

Hammarby tillät honom inte att ha bollen under kontroll en enda gång innanför 16-metersområdets kritstreckslinjer.

- Jag är faktiskt inte så besviken över det som har hänt. Det är en del av spelet även när det blir fel, säger Peter Ijeh.

Stefan Alfelt