”Otroligt viktig seger för oss”

Mirakelvändning - då lämnar Halmstad botten

FOTBOLL

HALMSTAD

Med elva sekunder kvar slog han till.

Pascal Simpson fullbordade Halmstads mirakelvändning med matchens näst sista spark. Och höll sitt löfte.

- Jag hade lovat att göra mål i dag, säger "Pagge" efter segern.

Foto: LENNART MÅNSSON/BILDBYRÅN
årets skönaste mål - hittills Pascal Simpson sa innan matchen mot Norrköping att han skulle göra mål. När elva sekunder återstod av matchen slog han till. Hans mål betydde 3-2 och tre mycket, mycket viktiga poäng för Halmstad.

Den tunge anfallaren värvades för att ge tyngd åt Halmstads offensiv och utan att glänsa spelmässigt körde han i går musten ur Norrköpings försvar.

- Jag känner mig starkare för varje match, förklarar han i omklädningsrummet.

För två omgångar sedan fick hans Halmstad se Sundsvall göra tre mål sista kvarten varav de sista två alldeles i slutet. Därför visste laget att ingenting är omöjligt när det gäller fotboll.

- När vi fick in kvitteringen så märktes det att Norrköping blev passiva och vi sa till varann att nu kör vi bara, berättar Pascal Simpson.

Förstår besvikelsen

Och i går stod de själva på de förvånade vinnarnas sida.

- Jag vet hur det känns och förstår att Håkan (Ericson) är oerhört besviken, säger Jonas Thern.

Och det har han rätt att vara. Hans Norrköping stod för det mesta av spelet och hade, som det kändes, total kontroll på matchen ända in i slutskedet. Då skapade plötsligt Halmstad mål ur ingenting.

På en hörna från Tommy Jönsson dök inhopparen Andreas Johansson fram och näsnickade in kvitteringen vid första stolpen.

- Den träffade väl här nånstans, säger Andreas och pekar mellan pannan och näsan.

Rullade retligt in

Och sedan, efter 92.49, med elva sekunder kvar av de tre minuter som domare Lars Cratz lagt till, kom chocken. En lång boll från Mattias Thylander på högerkanten skar genom försvaret till Simpson som väntade länge.

- Jag såg att målvakten var på väg åt höger så jag visste att om jag fick den mot bortre skulle den gå in, berättar Pascal Simpson.

Och med knapp styrfart rullade bollen förbi den liggande Balàsz Raboczki i Norrköpings mål. Direkt efter avsparken blåste Cratz av matchen.

- Otroligt viktig seger för oss och jag kan inte just nu komma på att jag har varit med om något liknande, funderar Pascal Simpson.

Tråkigt för de hundratal som lämnade Örjans Vall med fem minuter kvar av matchen.

De missade Pascals och Halmstads lilla mirakel.

Martin Strömberg