”Vi tänker inte på guldet”

Mirakelvändning - då lyfter Landskrona mot toppen

FOTBOLL

LANDSKRONA

Tio mål och tio målgivande passningar - Daniel Nannskog är allsvenskans effektivaste anfallsspelare.

- Det ska jag inte vara nöjd med. Så fort det är dags för nästa match är man på det igen och jagar poäng.

Foto: ANDREAS HILLERGREN
poängmaskin Med tio mål och tio assist är Daniel Nannskog en av allsvenskans hetaste anfallare. I går mot Elfsborg slog Landskronaspelaren till igen och avgjorde den viktiga matchen.

Landskronas nästa match är en riktig höjdare. Toppmötet på bortaplan mot Djurgården.

En match som kan få avgörande betydelse för vilket av de två lagen som ska hänga på i guldstriden.

- Vi tänker inte så. Fortfarande gäller vårt mål att vi ska ta 30 poäng för att känna oss säkra på att få stanna kvar i allsvenskan. Vi ser oss inte som ett topplag, säger Daniel Nannskog.

Två poäng till målet

Efter segern över Elfsborg har Landskrona 28 poäng. Två kvar till målet och nio matcher att spela. Landskrona kan inte missa sin egen uppsatta 30-poängsgräns.

- Den här trepoängaren var viktig men vi har nog inte känt någon jättepanik. Nu ska det mycket till om vi ska missa, säger Nannskog.

Som på söndag för första gången får möta sitt gamla lag Djurgården i Stockholm.

- Intressant och roligt. Jag ser verkligen fram mot den matchen. När Sylvia spelade i Stockholm var jag avstängd, säger Daniel Nannskog.

Landskrona inledde första halvlek med ett snabbt och chansskapande anfallsspel. Med Daniel Nannskog inblandad i så gott som varje skapad farlighet.

- Vi ska leda i halvtid. Lite synd att vi inte får utdelning på så bra spel. I paus satt alla helt tysta i omklädningsrummet och laddade för att vända underläget. Jag tycker vi visade att det finns en skön moral i laget, säger Daniel Nannskog.

Har ett lag för toppen

Även om Landskronaspelarna in i det längsta vill skjuta ifrån sig alla guldspekulationer visade man mot Elfsborg kvaliteter som kan bli guld värda i höst.

Man reste sig och vände underläge till seger.

Bra målvaktsspel av Mats Svensson.

Idel bra individuella insatser av försvararna som vågade att ta initiativ även med boll.

Effektive Daniel Nannskog på topp. Som i sin fantastiska form ändå saknar korsbandsskadade radarkompisen Danijel Milovanovic. Fortfarande fungerar samarbetet med Matthias Eklund inte alls lika lätt och rätt.

Två av Sveriges absolut mest intressanta ungdomar på kanterna i mittfältet - Alexander Farnerud och Johan Andersson. Supertekniska och fräcka.

En redan bra avbytarbänk har förstärkts med brassarna Gustavo och Bruno. På läktaren satt avstängde Håkan Söderstjerna som är med igen till nästa match.

Det är lätt att hålla med tränaren Jan Jönsson som efter matchen kom fram och påstående frågade på sitt lite försynta vis:

- I dag var vi väl bra, eller hur?

Visst var ni det, Landskrona.

Riktigt bra.

Stefan Alfelt