Roberto har landat

Boxaren har hittat sig själv - med yoga: Det har gjort mig bättre

FOTBOLL

Ny hausse, ny fight. Många talar om vikten av att ha båda fötterna på jorden.

Paolo Roberto, 33, är inte en av dem.

- Det senaste halvåret har jag börjat med yoga och stått på huvudet hemma i lägenheten - det har gjort mig till en bättre boxare.

Foto: peter kjellerås
Huvudbry? Nejdå, Paolo Roberto har koll på läget, trots att han står på huvudet vid Stureplan i Stockholm. "Jag har blivit en bättre boxare sedan jag började med yoga", säger han.

Den 30 augusti knockade Paolo Roberto Davide Sarrailly vid en gala i Danmark. Om sex veckor, den 16 november, väntar nästa match - på Åland.

- Det blir en fight över tolv ronder som kan leda Paolo fram till en match om någon av VM-titlarna. Vem han kommer att möta är inte klart än, vi är just nu inne i förhandlingar med ett par bra namn, säger promotorn Steffen Tangstad.

Tar till nya grepp

Vinner Roberto matchen är han tillbaka i proffsboxningsvärlden på allvar. Förlorar han...

- Då blir det nog svårt för honom att komma tillbaka, säger Tangstad.

Vinna eller försvinna. Så är läget. Ställd inför faktum tar Paolo Roberto till två nya grepp för att lyckas - bantning och yoga.

- Jag har gått ner åtta kilo och bytt klass till weltervikt. Det känns helt rätt, hittills i karriären har jag gått sex weltermatcher och vunnit alla på knock.

Och yoga - hur kom du in på det?

- Det är väldigt nyttigt för mig att hitta rätt balans såväl fysiskt som mentalt. Där får jag stor hjälp av yogan. Alla balansövningar är jag bra på, men de riktiga vighetsgrejerna är det värre med.

Tung träning i Florida

Härnäst väntar fyra veckors tung träning i Florida. Tillsammans med boxningskompisen Isam Khalin ska Paolo drillas av topptränaren Chuck Thalami som bland annat tränat Mohammed Ali.

Martin Fransson

ARTIKELN HANDLAR OM