Det är botten upp just nu - och det är kul

FOTBOLL

GÖTEBORG

På Gamla Ullevis storbildsskärm får vi under första halvlek se en hel del bilder från Olympia.

Fem gånger "besöker vi" Helsingborg.

Speakern verkar alltmer uttråkad, men vi på läktarna flämtar till varje gång vi inser, att här kommer ytterligare ett mål från firman Bosevski & Sumiala.

4-1 till slut till Norrköping - och det ena IFK puttar ned denna stads IFK under strecket...

- Haha, skrattar en göteborgare bakom mej, en kollega som tydligen hängt med i mitt bottenstridsresonemang den senaste tiden.

- Den där smällen kan du inte ha räknat med i din genomgång av matcherna.

Inte? Precis vad jag hade gjort, och som bevis är jag tvungen att visa de tre Oddset-kvitton där det står en säker tvåa på match 58 Helsingborg-Norrköping.

Däremot hade jag inte räknat med någon poäng för Elfsborg mot Hammarby. Sen jag såg Elfsborg prestera sitt bottennapp i Norrköping dagen efter valet, har jag räknat ut laget.

Det var då presskonferensen inleddes med att Anders Grönhagen fick frågan:

- Hur känns det, Anders? Som för Bo Lundgren?

Elfsborg ruckar på mitt tips

Anders, vars pappa Nils-Olof Grönhagen var socialdemokratiskt kommunalråd i Kramfors och sedermera också riksdagsman, blev inte svaret skyldig:

- Värre! Vår första halvlek är den sämsta något av mina lag gjort i allsvenskan.

Domen var hård, men sen dess har ungdomarna tagit sig samman. Slagit Örgryte efter en rivstart, kryssat med Hammarby utan ett enda skott på mål - förutom självmålet.

Onekligen starkt jobbat och Elfsborg är det enda lag som ruckat den sluttabell jag gjorde i ordning för tre omgångar sedan.

I ruckad form ser den nu ut så här: 9) IFK Göteborg 34 p, 10) Hammarby 33 p, 11) Halmstad 32 p, på kvalplats 12) Elfsborg 31 p, ur serien 13) Norrköping 29 p och 14) Kalmar 25 p.

Av sex hittills spelade matcher i allsvenskans 22:a omgång har en slutat oavgjord och de övriga fem med vinst för det sämst placerade laget.

Det är lite Botten Upp just nu i allsvenskan, och det vet vi ju av egen erfarenhet: Botten Upp gör alltid livet lite roligare.

Lasse Sandlin