Alla borde hålla en tumme för ÖSK i dag

FOTBOLL

GÖTEBORG

Det hålls många tummar i kväll för Örebro mot Malmö.

En sitter på Örgrytes Erik Hamrén, en annan på Djurgårdens Sören Åkeby...

Alla borde hålla en tumme för ÖSK i dag

Förresten borde vi alla - utom sanna "blådårar" förstås - hålla varsin tumme för att ÖSK vinner och tätar till den allsvenska guldstriden.

För då, med Örgrytes granna 4-2 på Djurgården i färskt minne, har guldjakten åter blivit ett trelagsrace.

Öis tog sista chansen att hänga på, och eftersom trion i topp i fortsättningen inte möter varann måste man nu förlita sig på att andra lag stör för konkurrenterna.

4-2 vid full tid till Öis var bra mycket rättvisare än 1-0 till Djurgårn i paus. Inte bara för brasseartisten Afonsos tremålsshow...

Ingen landslagsklass nånstans

Örgryte hade redan från start ett rappare spel, men vid 0-1 stod landslagsaktuelle Öis-målvakten Dick Last felparkerad på sin mållinje i tron att Kim Källström skulle slå en frispark - inte den Lolo Chanko som tackade och slog bollen i en tom del av målet. Ingen landslagsklass på Lasts beteende...

Å andra sidan var den landslagsaktuelle Isaksson i Djurgården också fel ute några gånger. Vid sina båda första mål tvingas Afonso utåt från målet, åt höger vid 1-1 och åt vänster vid 2-1, och han har bara det låga bortre hörnet att skjuta i.

Så gör han också utan att Isaksson lyckas läsa det. Ingen landslagsklass på det beteendet...

Ändå är det troliga att Isaksson som framtidslöfte blir den ene av två målvakter till EM-kvalet. Trolig andreman Mattias Asper medan Fredrik (!) Sundfors - och inte pappa Göran som jag i går råkade skriva - får vänta ännu en tid på sin chans.

Kuriosa 1 kring ÖSK-MFF: domaren Martin Hansson, Holmsjö har inte dömt ÖSK en enda match i år, däremot Malmö i fem - MFF vann alla fem.

Kuriosa 2 kring ÖSK-MFF: en enda gång sen 1995 har Malmö gjort mål på Eyravallen, 1997, vinst 5-0 efter mål av Niklas Gudmundsson 2, Niclas Kindvall, Björn Enqvist och Yksel Osmanovski.

I övrigt: 2-0 ifjol, 1999 och 1996, 0-0 1998 och 5-0 1995.

Lite för och lite emot MFF.

Lasse Sandlin