Guldläge, MFF

Niklas Skoog: Vi ska bara vinna, men det blir en tuff kamp

FOTBOLL

Fotbollsfeber och guldläge för Malmö FF. Då trivs Niklas Skoog, 28.

– Det känns fantastiskt inspirerande, tabellen ser helt okej ut just nu.

I maj förra året möttes Örebro SK och Malmö FF på Eyravallen. ÖSK vann säkert med 2-0 efter mål av Thomas Andersson och Per Gawelin.

– I dag var det bara ett lag som ville vinna. Och det var inte vi, kommenterade dåvarande MFF-tränaren Micke Andersson förlusten.

Så kommer inte Tom Prahl att säga i kväll. Di Blåe är segersugnare än någonsin. En vinst ger MFF ett fyrapoängsförsprång i den allsvenska guldstriden.

Tillbaka på Eyravallen

– Vi ska bara vinna i dag, men det blir en tuff kamp – det räknar jag med. Vinner vi nu ser det riktigt bra ut annars blir det hårt, säger Skoog – måltjuven som MFF förra året plockade till sig från ÖSK för runt fem miljoner kronor. Nu gör han sin första match på Eyravallen sedan flytten från Närke.

– Ännu en källa till inspiration. Jag pratar mycket med ett par spelare fortfarande. Mest kontakt har jag med Micke Steen och Fredrik Jansson.

Tillsammans med Peter Ijeh bildar Skoog det anfallspar som de allsvenska försvaren fruktar mest. På 21 omgångar har duon svarat för 29 mål. Dessutom har Skoog passat fram till nio. Men efter de två senaste matcherna (Landskrona och Djurgården) har Ijeh och Skoog lämnat planen mållösa.

Guldkramp?

– Det är viktigt att Peter och Niklas kommer i målform igen. Den här matchen är viktig för oss, väldigt viktig, säger MFF-tränaren Tom Prahl.

Lika viktig är den för Djurgården och Örgryte. Anonyma Örebro SK har i dag ett rejält publikstöd. Supportrar i Stockholm och Göteborg kramar sina tummar blå i hopp om en svartvit seger på Eyravallen.

Guldkampen är stenhård. Och Niklas Skoog är imponerad av konkurrenterna.

– Örgryte och Djurgården är de lag i Sverige som spelar bäst fotboll i dag. Vi har inte fått i gång samma spel, det vi vinner på är vår stabilitet.

Martin Fransson