Här räddades guldstriden...

Örebros succéman: Jag fick chansen - och tog den

FOTBOLL

ÖREBRO

En stjärna har tänts. Örebros Herish Kuhi, 21, såg med sitt första allsvenska mål till att hålla spänningen kvar i den allsvenska toppthrillen.

- Vi har sparat Herish till i dag för att Malmö inte skulle känna till honom, säger ÖSK-tränaren Mats Jingblad.

Foto: CONNY SILLÉN
JAA, DÄR SATT DEN Örebros inhoppare Herish Kuhi fick chansen - och presenterade sig direkt mot Malmö med ett mål." Nu hoppas jag att jag får spela mer i de fyra matcher som är kvar", sa han efter matchen.

Förra året vann Herish Kuhi skytteligan i BK Forward med 18 mål. Då var det division 2målvakter som fick hämta ut bollen ur nätmaskorna - i går var det Mattias Asper.

- Jag kände direkt att det skulle bli mål när Einar Brekkan nickade ner bollen och jag kom fri, säger ÖSK:s poängräddare.

Fotboll är ofta en orättvis sport. I går var det tvärtom. Både MFF och Örebro var värda varsin pinne. Med två mål såg Peter Ijeh till att Malmö fick sin. ÖSK:s plockades hem av Närkes Romario.

- Han är min förebild - en snabb anfallare med teknik och målsinne, säger Herish Kuhi.

Beskriv dig själv som spelare.

- Snabb och målfarlig"

Inlägg i Zlatanlass

Och teknik har han också. Måltjuven från Vivalla/Lundby, med rötter i Kurdistan. Tidigare i år har det blivit sex inhopp. Men aldrig tidigare har han fått komma in så tidigt som i den 69:e minuten. Kort efter inhoppet kom Kuhi ner mot ena hörnflaggan med två MFF-backar i ryggen. Blixtsnabbt vände han bort båda och slog ett farligt inlägg - Zlatanklass.

- Nu hoppas jag att jag får spela mer i de fyra matcher som är kvar.

- Jag fick chansen i dag och tog den.

Fler chanser kan det utan tvekan bli.

- Herish var inte i fysiskt skick för allsvenskan när han kom till oss. Det är ett helt annat tempo i än i division 2. Men under sommaren har han utvecklats mycket och han kan göra mål, säger Mats Jingblad.

Örebro passerade i och med poängen AIK och Helsingborg i skiktet under den allsvenska topptrion. Och laget kan komma att spela en avgörande roll när medaljerna ska delas ut. I avslutningsomgången möter ÖSK Örgryte på hemmaplan. Då kan Herish Kuhi komma att spela en helt annan roll för Malmö FF - frälsarens.

- För att ta guldet krävs 50 poäng, säger MFF:s tränare Tom Prahl. Det lag som når upp i den summan kommer att vinna.

Efter matchen mot ÖSK har MFF 42 poäng. Fyra omgångar återstår.

- Det finns inte utrymme till många missar - det krävs mist två segrar och två oavgjorda. Vi har inte spelat så bedövande bra den senaste tiden med tittar hela tiden framåt mot nästa match.

Stämningen i MFF:s omklädningsrum andades mer beslutsamhet än besvikelse.

- Nej, besviken är jag inte. Vi fick ändå med oss en poäng, en poäng som kan visa sig vara mycket värdefull i slutändan, säger tvåmålsskytten Peter Ijeh.

Sportbladet granskar toppstriden

Örebro såg med sitt sena kvitteringsmål på Eyravallen till att hålla spänningen vid liv i den allsvenska guldkampen. Topptippade Malmö FF visade bara stundtals prov på mästartakter. Här är läget inför de fyra sista omgångarna.

Martin Fransson

ARTIKELN HANDLAR OM